Pirkan pyöräily

Pirkan pyöräilyviikosta tuli kevyt viikko kuten suunnitelma olikin. Tosin juoksua oli tarkoitus tehdä toteutunutta enemmän mutta aina pitää näköjään joku vaiva olla niin tällä viikolla juoksu jäi yhteen kertaan. Maanantaina oli kuitenkin salitreenin vuoro. Ajatus oli mennä salin jälkeen testaamaan maantiepyörän ajoasentoa, koska olin sunnuntaina vaihtanut uuden satulan pyörän - toivottavasti vähän paremmin kestää peppu jatkossa pitkiä ajoja. Salin jälkeen oli jalat aika poikki - mikä sinänsä hyvä kun kerran salitreeni juuri tehty. Oli myös tosi tuulinen keli - tekosyitä siis riitti pyörälenkin väliin jättämiseen.

Tiistaina olin pirteä ja lähdin juoksemaan jo ennen kuutta. Juoksu kulki niin hyvin että tuli tehtyä 8km reipas lenkki, 5.49' vauhtia. Vasen kantapää vähän kipuili - tntemuksia oli ollut jo viime viikolla parilla lenkkillä. Lenkin jälkeen päivälläkin kantapäätä aika ajoin vähän jomotti - ei voi olla totta jos tästä tulee uusi murheenkryynu! Nyt parempi pitää vähän juoksutaukoa - onneksi oli tulossa Pirkan pyöräily niin ei ollut painetta lähteä juoksemaan enää tällä viikolla.

Keskiviikkona tein vihdoin 20km testilenkin maantiepyörällä. Hyvältä satula tuntui - tosin kotiinpäästyä satula heilui melkoisesti. Toivottavasti saan satulan tarpeeksi kiristettyä pirkan pyöräilyyn.

Torstaina oli vuorossa jälleen salitreeni ja perjantaina ihan lepopäivä. Oli kyllä tarkoitus mennä aamusta uimaan, mutta nyt oli sen verran väsy että heräsin "vasta" vähän kuuden jälkeen ja uinti jäi väliin.

Lauantaina kävin aamusta maauimalassa uimassa. Oli rauhallista, sain suuren osan uinnista uida itsekseni omalla radalla. Tuntui vaan melko raskaalta uinti kun oli se reilu 1,5kk tauko takana.

Sunnuntai oli viikon kohokohta, Pirkan pyöräily, klassikko 134km eli Näsijärven ympäri. Lähdin AP:n Marja-Leenan ja Kyöstin kanssa kiertämään Nässyä. Aamulla 8.30 pyöräilyn startatessa lämpöä olin reilu 10 astetta. Lyhyilla pyöräilyhousuilla ja lisähihoilla + tuuliliivillä lähdin matkaan. Varustus tuntui sopivalta ja keli muutenkin oikein hyvä. melko vauhdikasta oli matka Kurun suuntaan. Mutalassa, ensimmäisellä taukopaikalla, huomasin että oikean kengän klossi oli lähes irti - kiva! Onneksi oli työkalut mukana ja sain klossin kiristettyä. Lyhyen tankkaustauon jälkeen matka jatkui Kuruun, jossa seuraava tauko. Nyt oli vuorossa satulan kiristys ja hihoista ja tuuliliivista luopuminen. Aurinko paistoi ja tuulen vire ei hirveästi menoa haitannus. Matka jatkui vauhdikkaasti. Seruraavalla tauolla Muroleessa herkuteltiin suolakurkun viipaleilla, ruisleivällä ja mustikkakeitolla. Aurinko paistoi ja lämpö nousi, mutta matka jatkui hyvissä fiiliksissä. Viimeisin tauko pidettiin Terälahdessä, n. 30km ennen maalia. Terälahden herkku oli fazerin sininen patukka, kyllä maistui hyvältä tälläkin kertaa. Sen jälkeen "loppupuristukset" ja takaisin Hakametsään. Ajoaika oli 5h18min, keskari 24.6km/h, ka watit 111. Oikein hyvä reissu!

Viikon treenimäärä 10h7min

Juoksua 8km

Kommentit