Viikko alkoi lepopäivällä. Jalat, erityisesti reidet, oli vielä ihan kaput lauantain juoksusta. Illalla olisi
hieronta-aika. Saa nähdä kuinka sitä pystyy olemaan käsiteltävänä :). Hieroja otti tosi kevyesti jalat ja päälle vielä selän, aikaa kun oli varattu 1,5h. Hyvä näin, jalat sai sopivan palauttavan käsittelyn. Tiistain ja keskiviikon oli työn puolesta Aulangolla. Tiistaina kävin pienessä tihkusateessa juoksemassa 10km polkuja että golf-kentän ympäristössä. Ehkä lyhyempikin matka olisi riittänyt, pari viimeistä kilometria reidet oli taas aika arat. Keskiviikkona oli lepopäivä. Viime viikon aikana oli tullut nukuttua se verran huonosti ja vielä päälle tämä Aulangon reissu, missä tiesi että ilta venyy ja oudossa paikassa ei saa nukuttua. Keskiviikkona kun jatkoin Aulangolta suoraan Punkalaitumelle mökille, olisi jo kuuden aikaan illalla ollut valmis nukkumaan. Reiluun kahdeksaan asti sinnittelin ja sitten menin nukkumaan ja nukuinkin yön pitkästi aikaa hyvin.

Helatorstain treenisuunnitelma oli pyöräillä suunnistuspaikalle Virttaalle Toimintalomalle ja aloittaa suunnistuskausi. Keli oli tosi vilpoinen, tuulta oli 5-6m/s ja puuskissa varmaan yli 10m/s. Yleensä itsellä on vaatteita ihan kaikkiin maailman olosuhteisiin ja ylikin, mutta jostain syystä tällä kertaa olin varautunut vain +15 ja yli varustein. Aamupäivän kävinkin vaatekassia läpi että mitä voisi laittaa päälle, jotta tarkenisi polkea Virttaalle. Onneksi kerrospukeutumiseen löytyi vaatteita ja kylmä ei tullut pyöräillessä, no ehkä varpaat oli vähän jäässä - pyöräilykengän suojat olisi ollut ihan tarpeeseen. Suunistaessa olikin sitten jo ihan kuuma kun lyhythihaisen suunnistuspaidan alla oli vielä ohut urheilupaita. Pummeja tuli jonkin verran, mutta ei yllätys, kun suunnistus jäänyt viime vuosina tosi vähälle.

Perjantaina tein vähän pidemmän pk-lenkin, juostua tuli kaikkiaan 16km. Lauantaina tein lyhyen pyöräilyn, 30km ja päälle 5km juoksun. Pyöräilyssä reidet oli eilisestä juoksulenkistä ihan hapoilla,  mutta juoksussa hapotus helpotti. Illalla nähtiin vielä Mervi, Markus, Minna ja Janne Loimaalla syömisen ja kahvittelun merkeissä - oli kiva nähdä ja rupatella pitkästä aikaa. Venlojen joukkueetkin alkoi olla pikkuhiljaa kasassa - nähtävästi viimeisen osuuden juoksisin tällä kertaa.

Sunnuntaina oli mun vuoro polkea mökiltä kotio. Keli oli aika optimi kun hieman puoli kymmennen jälkeen lähdin tien päälle. Melko tyyni keli ja lämpöä lähellä 15 astetta. Lähdin lyhyillä housuilla, mutta yläpäässä oli irtohihat ja tuuliliivi. Ennen Sastamalaa luovuin hihoista ja tuuliliivistä. Lämpö alkoi olla jo 17-18 kieppeillä. Poljin siis Punkalaitumen keskustasta lähes Sastamalaan asti. Suunnitelma alunperin olikin mennä Sastamalaan ja siitä Häijääseen ja Mahnalaan. Mutta ennen Sastamalaan aloin pohtimaan että jos kääntyisinkin Sammaljoen suuntaan eli polkisin Hauhojärven rantaa Sammaljoelle ja siitä Halkivahaan. Näin tein ja tie Sammaljoelle oli todella hieno. Täytyypä toistekin tehdä tuo lenkki vaikka mökiltä päin. Halkivahan tuntumaa tullessa jatkoin matkaa Vesilahdelle ja Lempäälään. Nyt olikin jo korka aika poiketa tankkaamaan. Onneksi Kahvila Siiri oli auki ja sain syödä maukasta Lohikeittoa ja kuuluisan korvapuustin päälle. Harmi vaan sopan ja puustin tuoma energia ei mennyt jalkoihin vaan pyöräily Lempäälästä kotio, n.34km oli aika tuskaista mutta pääsinpä kotio asti kuitenkin. Yhteensä lenkille tuli pituutta 131km.

Viikon treenimäärä 14h5min

Juoksua 31km


Kommentit