Park Run

Eilinen pitkä pyörälenkki tuntui edelleen jaloissa. Silti piti lähteä työpäivän jälkeen pyörällä iltarasteille Pikku-Ahveniston maastoon. Oli melko lämmin päivä, +23. Jalka ei noussut kyllä yhtään suunnistuksessa mutta tulipa kierrettyä lähes 5km Julkujärven ja Pikku-Ahveniston metsiä. Tiistaina oli lepopäivän aika. 

Keskiviikkona tein aamusta pitkästä aikaa salitreenin. Vähän lisäpainoa toisen jalan kyykkyihin ja niinhän ne takareiden pamahti ihan juntturaan. Illalla vielä pyöräilin gravelilla 38km:n verran. Torstaina en meinnut päästä sänkystä ylös - lihakset oli niiin kipeet. En olekaan sitten aikoihin saanut jalkoja näin jumiin. Lähdin kuitenkin kevyelle juoksulenkille, kun en ollut vielä päässyt lumien lähdön jälkeen juoksemaan harjulla. Muutamat ensimmäiset sata metriä oli aikas tuskaa mutta pikkuhiljaa lihakset vähän aukesi. Perjantaina oli pakko pitää lepo ja toivoa että lihakset alkaisi palautumaan. 

Lauantain vastaisena yönä vielä ajattelin että huomisaamun juoksu jää kyllä tekemättä, mutta aamulla jalat tuntui jo paremmilta, ei normaaleilta kuitenkaan vielä mutta parempaan suuntaan. Niinpä lähdin aamusta Ratinaan Park Run-tapahtumaan - joka viikko lauantaisin järjestettävä 5km:n pituinen juoksutapahtuma. Tavoitteena oli päästä alle 27 minuutin. Keli oli aikas raikas, lämpöä 8 astetta ja tuulen myötä tuntui vielä vähän kylmemmältä. Aurinko onneksi paistoi. 9.30 starttasi juoksu, yhteensä 43 juoksijan voimin. Ensimmäinen kilsa lähti vähän lapasesta, 5 minuutin tuntumaan, mutta sen jälkeen tavoitevauhtia. Lopputulos 26.38 eli alle tavoitteen, 5.16 kilometrivauhti. Tästä hyvä jatkaa vauhdikkaita lenkkejä. Iltapäivällä oli vuorossa vielä pyörälenkki gravelilla. Ensin suunnaksi Kahvila Seela Pirkkalassa, jossa treffasin Kristiinan. Siitä jatkettiin kahvittelun jälkeen yhdessä pyöräillen Kalevankankaalle, josta itse jatkoin kohti jäähallia ja Kristiina kohti Linnainmaata. Kotimatkalla kiersin vielä Lielahdesta Hiedanrannan -Niemenrannan-Jänissaaren ja Suomensaaren kautta takaisin Lielahteen ja kotio. Yhteensä reissulle tuli pituutta 50km.

Sunnuntai oli pitkästä aikaa mahdollisuus tehdä pitkä rauhallinen juoksulenkki. Lähdettiin Tuulan kanssa kohti Hiedanrantaa ja siitä matka jatkui Nässyn rantapolkuja pitkin Niemenrantaan, Jänissaareen ja Suomensaareen ja takaisin Lielahden kautta. Matkaa lenkille tuli 21km. On se hienoa kun pystyy taas juoksemaan näin pitkiä lenkkejä.

Viikon treenimäärä 12h 4min

Juoksua 45km (suunnistusta 5km)

Kommentit