HCR

Flunssa näytti olevan nyt ohi, tosin tämä viikko piti edelleen ottaa kevyesti kun tulevana viikonloppuna olisi pitkästä aikaa edessä puolimaraton. Maanantaista oli kuitenkin vielä monta päivää viikonloppuun, joten heti aamusta salille ja iltapäivällä vielä töiden jälkeen Pikku-Säijän lenkki - jotta saa vähän kilometrejä kilometrikisaankin :). Tiistaina lihaksissa tuntuikin edellinen päivä, erityisesti sali. Kyllä sitä vaan heti huomaa kun tullut tauko salitreeniin. Tiistaina oli kuitenkin yritettävä tehdä viimeinen vähän reippaampi juoksu ennen puolikasta. Lähdin töiden jälkeen hölkkäileen hyvin raskailla jaloilla. No tiesihän sen heti että ei tule kulkemaan. No, toivotaan että huono kenraali tuo hyvän päivän itse puolikkaalle. Keskiviikkona oli puhdas lepopäivä.

Torstaina kävin aamusta tekemässä muutama kilometrin hölköttelyn ja päälle muutamia reippaampia rullauksia. Illalla lähdettiin ajeleen hääpäiväpyöräilylle ja hääpäiväjätskille Pyynikin näkötornille. Perjantai oli taas puhdas lepopäivä.

Lauantaina aamulla pikku verkat ja 10.30 kieppeillä lähdettiin Tuulan kanssa ajamaan Helsinkiä kohti. Ennen puolta yhtä oltiin jo kisapaikalla, haettiin numerot ja etsittiin sopiva varjopaikka, jossa kuluttaa aikaa. Meidän lähtöön oli vielä lähes 1.5h. Aika meni kuitenki suht nopeasti, hetki hengailtiin varjossa ja sitten normaalit rutiinit: laukut varustesäilöön, jonotus vessaan, lähtöalueelle suunnistus, alkuvenytellyt, alkuverryttely, vielä jonotus bajamajaan ja vihdoin lähtöviivalle. Edessä olisi ensimmäinen lappujuoksu sitten jalkaoperaation. Lähdin juoksemaan 2.05 jäniksen perässä. Vauhti oli siis hieman alle kuuden minuutin vauhtia, ajattelin että en missään nimessä pysty tuota vauhtia pitämään koko matkaa, mutta juostaan jäniksen tuntumassa niin kauan kuin mahdollista. Ensimmäiset kilometrit meni ihan hyvin ja 10 km täyttyi myös ilman ongelmia. Ainut mikä häiritse oli jäniksien takana oleva tungos, koko ajan piti varoa että ei astu toisen kantapäille ja etsiä sopivaa juoksupaikkaa. 11km kohdalla oli pientä alamäkeä ja ehkä jänis vähän himmasi vauhtia, kun oma tasainen vauhti vei väkisin jäniksen edelle. Päätin jatkaa siinä juoksua, koska tässä kohtaa oli palon väljempää juosta kuin ihan jäniksen tuntumassa. Jatkoin jäniksen kanssa samaa tahtia, hieman jänistä edellä, n17-18km asti. Viimeisellä juotolla tankkasin vähän enemmän - urheilujuomaa, vettä, vettä niskaan ja päähän. Jänis ehti edelle, mutta ei onneksi kauas. Lähdin jatkamaan matkaa - enää ei ollut kuin viimeiset 3km jäljellä - ne kaikkein tuskaisimmat ja hengisesti raskaimmat ja pisimmät kilometrit. Onneksi sain pidettyä edelleen saman vauhdin päällä ja pääsin jopa jäniksestä ohi viimeisesellä kilometrilla. Maaliin tulin ajassa 2.04.24. Ka kilometrivauhti oli siis 5.54' ja jälkimmäinen kymppi 35s ensimmäistä nopeampi, joten hyytymistä ei tullut. Alkuvauhti oli siis tällä kertaa sopiva! Yhtään voimavaroja ei kyllä jäänyt, kuuma keli teki tehtävänsä. Juotavaa ja suoloja ja pikkuhiljaa uimastadionille suihkuun ja kotimatkalle. Hämeenlinnassa poikettiin katsomaan Tiituksen jalkapallopeliä ja Tiitus tuli meidän mukana kotio. Puolimaraton oli siis oikein onnistunut ja yllätti positiivisesti lopputuloksellaan. Taas sai lisää kipinää lisätä juoksua kesän harjoitteluun. Kaikki voimavarat käytettiin, mutta juuri sopivasti koska mitään hyytymistä ei tapahtunut. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin :) Sunnuntaina oli lepopäivä - etureidet oli todella jumissa, ei kannattanut haaveillakaan pyörälenkistä. Mökille pikainen visitti. Tomi jäi Sisun kanssa etätöihin alkuviikoksi mökille, ennen tulevaa helatorstaita.

Viikon treenimäärä 8h

Juoksua 33.9km

Kommentit