Määräviikko ja ulkona juoksemassa pitkästä aikaa

Aloitin viikon treenit juoksumattolenkillä. 7km tuli juostua. Jaloissa tuntui ihan ok:lta ja ei ainakaan
kipuja tullut. Tasan kahden kuukauden kuluttua pitäisi juosta jo 21.1km Helsingissä. Saas nähdä pystyykö koko matkaa juoksemaan. Tiistaina tein aamusta salilla ensimmäisen kerran PT:n ohjelman mukaisen treenin. Jokainen liike tuntui ja sai hien pintaan, huomenna näkee sitten miltä kropassa tuntuu. Salin jälkeen nopeasti uimaan. Olin pari minuuttia ennen kahdeksaa oven takana jonossa odottamassa uimahallin aukeamista ja altaalla oli toisena. Pitkään sainkin uida yksikseni omalla radalla. Yhteensä 1500m tuli uintia ja sitten pikavauhtia kotio palaveriin.

Keskiviikkoaamuna tuntui vähän takareisissä ja vähän enemmän vatsalihaksissa. Ja ei tenniskyynärpäässä, mikä todella hyvä uutinen. Kuitenkin tehokkaista ja erityisesti uusia erilaisia liikkeitä, hyvä niin. Töiden jälkeen reilu 2h tunnin tehotreeni treinerillä. 20x2minuuttia ftp80%. Nyt vielä kun ftp arvo vähän nousi, niin kyllä se näkyi vedoissakin. Jo viidennen vedon jälkeen tuntui että saa nähdä jaksaako sitä loppuun asti, mutta ei auttanut kuin keskittyä aina 2minuutin kovaan polkemiseen ja niin se veto vedolta vaan eteni loppuun asti.

Torstaina oli lepopäivä ja työpäivä Tikkurilassa. Viikonlopusta oli ennusteen mukaan tulossa luisateinen ja jos ei sitä niin selkeästi lämpö plussan puolella. Piti siis hyödyntää vielä perjantain pakkasaamu ja lähdin ennen kahdeksaa hiihtää, kun oli jo ehtinyt tekemään tunnin töitä ja viemään pojat lenkille. Hiihdin 30km, osittain edestakaisin harjulla, kun näin että latukone oli vasta matkalla julkujärven suuntaan. Kävin kyllä sitten kääntymässä vielä Julkujärvellä frisbeegolf-radalla.

Lauantaina lähdin aamusta salille. Kiva käydä välillä viikonloppuna salilla, ei kiirettä mihinkään. Tällä kertaa viihdyin 1h30min ja päälle uimaan 2000m. Ruokatauon jälkeen juoksua vielä 5km matolla. Illalla Kebabsalaattitankkaus paikallisessa, energiaa huomiseksi.

Sunnuntaista oli tulossa kahden treenin päivä. Heti aamusta pyörän selkään ja ensimmäistä kertaa pyöräilemään Skotlannnin maisemissa, kun Zwift:ssä aukesi odotetut Skotlannin reitit. Tiukka treinertreeni, 4 kertaa 20 minuuttia joka kerta vähän kovemmilla tehoilla. Yhteensä pyöräilyä 2h30min verran. Iltapäivällä lähdettiin Tuulan kanssa juoksu/kävelylenkille. Itsellä onkin aikaa siitä kun juoksin ulkona, edellisen kerran 29.1.ja tuloksena usean päivän säärikipu. Saa nähdä kuinka jalka nyt reakoi. Nyt kylläkään ei nastarit jalassa vaan normilenkkarit. Juostiin Kolmenkulmantietä pitkin Soppeenmäkeen ja Mastontietä takaisin harjun yli kotio. Yhteensä 11km. Juoksua tuli noin 70% lenkistä. Aikamoista sohjoa. Tossut märkänä sai edetä. Puolen välin kohdalla alkoi tuntumaan vasemmassa reidessä, mutta muuten ei ongelmia.

Viikon treenimäärä 14h25min.

Juoksua 23km

Hiihtoa 30km

Kommentit