Viimeisiä hiihtoja?, juoksukauden käynnistelyä

Edellinen viikko oli sen verran kuormittava että aloitin tämän viikon lepopäivällä. Tiistaina lähdin kokeilemaan juoksua ulkona. Toissapäiväinen juoksu ulkona ei aiheuttanut jalkakipuja niin pakkohan sitä oli pian päästä juoksemaan uudestaan.  Keskiviikkona kävin 3 vuoden tauon jälkeen jalkafyssarilla Tullintorilla. Tavoitteena oli että fyssari katsoisi juoksuaskellusta ja antaisi jumppaliikkeita vaivasenluuhun, jotta siitä ei tulisi seuraavaa ongelmaa. Juoksu oli kantapääjuoksua ja vasen jalka heitti edessä liikaa "keskiviivan" päälle. Sain ohjeita parantaa juoksuasentoa ja lisäksu jumppaliikkeitä vaivaisenluuhun. Harmi vaan että juoksuasentoa ei päässyt vertailemaan kolmen vuoden takaiseen juoksuvideoon, koska silloisen fyssarifirman oli nyt Terveystalo ostanut. Tää on tätä. No hyviä vinkkejä sain kuitenkin, joilla mennä taas eteenpäin. Aamupäivällä tein reilun tunnin treinertreenin.

Torstaina tuntui aamusta että olipas huono yö takana. Jalon syömättömyys alkaa vaikuttaa omiinkin uniin ja lisäksi f-securen salasanasovellus aiheutti päänvaivaa = stressiä. Lähdin kuitenkin jo aikaisin aamusta salille ja päälle vielä uimaan. Seitsemän aikaan uimahallilla oli poikkeuksellisen hiljaista. Vanhemmassa uima-altaassa oli vain yksi uimari toisella radalla minun lisäksi ja vesijuoksuradoilla vain yksi juoksija. Sai ihan omassa rauhassa kauhoa edestakaisin. Päivä menikin muuten viedessä ja hakiessa Jaloa eläinsairaala Veteristä. Vieläkään ei löytynyt syytä syömättömyyteen. Toki nyt 6h:n sairaalareissun jälkeen virtaa piisasi vähän paremmin ja ruokakin maistui.  Perjantaina tein illansuussa 1h juoksumattotreenin, kiva että juoksu tuntuu ihan ok:lta pitkästä aikaa. Nyt vaan pitäisi pystyä pitämään juoksukerrat vähintään 3:ssa kerrassa per viikko.

Lauantaina lähdin aamusta salille ja tein kaikessa rauhassa saliohjelman ja päälle vielä muutamia liikkeitä. Halusin mennä uimahallille vasta 11 aikaan jotta kiireisimmät ensin tunnin uimarit olisi päässeet jo pois altaasta. Näin Outin halilla ja uintiinkin molemmat lähes sama matka. Iltapäivällä ennen saunaa juoksin vielä 5km matolla (3. juoksukerta tälle viikolla :)). Sunnuntaina lähdin reteesti aamusta hiihtämään, kun ajattelin että nythän on oltava huippuhiihtokelit kun loppuviikosta tuli han kivasti uutta lunta. No, ei sitten ollut. Latuja ei oltu ajettu - ihan ok urat kuitenkin oli. Mutta varsinkin harjulla ladut oli kovin jäiset - pelkkää jäätä paikoin. Ei sitten tullut kovin pitkää lenkkiä tehtyä. Olisi pitänyt lähteä hiihtämään Koukkujärvelle - siellä oli latukone aamullakin liikenteessä ja lunta nähtävästi vähän paremmin. Lyhyen hiihtolenkin takia tein iltapäivällä vielä vajaan 50minuutin treinertreenin. Piti tehdä pitempi, mutta en kerta kaikkiaan kaikkien temppujen jälkeenkään saanut treeniä siirtymään TP:stä Zwiftiin - niin ei auttanut kuin valita zwift:stä joku valmisohjelma ja polkaista se.

Käsi ja polvi ollut suht kivuttomia - huippua :). Hengitys iski huonoksi kun tuli pikkusen stressiä Jalon tilanteesta ja vielä päälle stressiä vähän muustakin. Leposyke nousi selkeesti, yöunet meni vähän huonoksi ja päivällä hengitys ei kulje. No toivotaan että nää tilanteet pian helpottaa ja hengitys sitä kautta normalisoituisi.

Viikon treenimäärä 9h57min.

Juoksua 21,5km

Hiihtoa 11,6km


Kommentit