Pientä treeniä

Viikko alkoi työreissupäivällä Helsinkiin mutta sain itsestäni sen verran irti että tein illalla puolen tunnin treinertreenin. Pieniä tuntemuksia oli polvessa, mutta ei pahoja. Tiistaina kävin aamusta salilla ja päivällä oli polviortopedin aika Pihlajalinnassa. Ortopedi käänsi ja väänsi polvea ja totesi että mitään ei ole rikki, vaikuttaisi olevan yleisin polviongelma joka johtuu reisihaksien huonosta lihaskunnosta. Kyseessä olisi lumpion ja reisiluun välisen nivelen kuormituskipu. Hoitona lihasharjoittelua. Että sellaista - nyt tuli jumppaohjeet käden ja takareiden lisäksi polvellekin. Saa nähdä miten polvivaivat kehittyy, on reisilihasta nyt kuitenkin jumpattu takareiden ohella koko kesä ja syksy, että en ihan heti usko että huono lihaskunto olisi ongelmana. Jumpataan kuitenkin ja yritetään välttää kipua aiheuttavia liikkeitä. Iltapäivällä oli vielä hieronta, joka toivottavasti vähentää etureiden ja säären kireyksiä - mitkä luultavasti oikeasti syypäänä polviongelmaan.

Keskiviikkona Tikkurilapäivä ja myös lepopäivä. Torstaina ehdin tekemään vain reilun puolen tunnin salitreenin ennen jalkafyssarille menoa. Perjantaina pitkästä aikaa juoksumatolla 5km. Lauantaina vähän pidempi treinertreeni, 1h20min, ja polvi oli oireeton. Sunnuntaina taas juoksumattoilua, tällä kertaa 7km verran.

Tenniskyynärpää on edelleen ajoittain aamuisin kipeä. Polvi myöskin ajoittain kipeä kyykkyyn mennessä tai rappusia noustessa. Takareittäkin pistellyt useampana päivänä, luultavasti syynä liian vähäinen liikunta ja liiallinen istuminen.

Viikon treenimäärä 4h52min.

Juoksua 12.0km


Kommentit