Suunnistusmaraton

Maanantaina laiskotti lähteä kylmään ulkoilmaan juoksemaan niin juoksin reilun 1h lenkin juoksumatolla vaihdellen vauhtia reilusta 7 minuutin vauhdista reiluun 6 minuutin vauhtiin. Tiistaina oli vuorossa salitreeni ja päälle n. 1h treinertreeni.

Keskiviikkona ohjelmassa oli jälleen juoksua, lähdin jo aamutuimaan tällä kertaa ulos pimeään juoksemaan. Valot ja heijastinliivit päällä juoksin 8km lenkin. Oli kiva huomata että lähes huomaamatta vauhti nousi yli perus 7 minuutin hölkästä 6.30 vauhtiin. Torstaina oli vuorossa lihaskuntotreeni salilla. Tällä kertaa aamutreenin sijaan vasta iltapäivällä, kuitenkin jo n. 14.30 aikoihin. Silti salilla oli aika paljon väkeä. Kyllä se itselle mielekkäin saliaika on vaan aamutuimaa, koska silloin saa omassa rauhassa tehdä salitreeniä ilman että joutuu katsomaan mihin laitteelle pääsee milloinkin.

Perjantaiaamuna oli sitten kurkku kipeä tai oikeastaan oli ollut koko edellisen yön. Nytkö se flunssa sitten tarttui minuunkin. Tomi oli ollut flunssan kourissa jo maanantaista lähtien. Perjantaista ja lauantaista tuli lepopäivät. Tosin lauantaina kurkku ei ollutkaan enää kipeä, joten voi olla että en saanutkaan mitään tautia :). Pitkän harkinnan jälkeen päätin sunnuntaiaamuna lähteä kohti Jämiä ja Jämin suunnistusmaraton tapahtumaa. Kurkku ei ollut kipeä, ei nuhaa tai muutakaan. Klo 11.00 starttasi kisa. Osallistuin Kunto 7,5km sarjaan. Sää oli poutainen, lämpö +6 astetta. Ihan hyvä keli, tarkeni hyvin lämpökerraston paidalla + päällä lyhyhihainen suunnistuspaita. Olipas outoa olla yli vuoden tauon jälkeen suunnistamassa tai ylipäänsä olla osallistumassa jossain tapahtumassa - ensimmäinen tapahtumaosallistuminen loukkaantumisen jälkeen. Jämin maasto oli ihanaa, kuten aina. Kuitenkin raskasta juosta, varsinkin kun koko ajan periaatteessa pitäisi pystyä juoksemaan. Vähän jännitti että ottaako jalka kiinni johonkin karahkaan ja sitten tulee tehtyä nopeita liikkeitä ja ties mitä tapahtuu. Onneksi näin ei tapahtunut. Välillä kävelin jos oli enemmän risuja ylitettävänä tai siksi että en vaan jaksanut juosta :). Mutta reissu meni kuitenkin ihan hyvin. Loppuaika 1.06.21 ja matkaa 8.11km. Sijana 10/32, häviten 12.20' kärjelle joka muuten oli hierojani Satu :). Hieman nokka tuppas illalla vuotamaan - toivotaan että pysyn kuitenkin terveenä. Ensi viikolla olisi muutama tärkeä meno, joten parempi olla terveenä.

Tenniskyynärpää vaivaa edelleen, ehkä muutama päivä ollut parempi mutta ei vielä näköpiirissä että se paremmat päivät olisi voitolla. Polvi tuntui aika ajoin maanantain 1h treinertreenissä mutta se jälkeen ollut kuitenkin suht hyvä, sen osalta toivottavasti ollaan menossa parempaan suuntaan.

Viikon treenimäärä 6h4min.

Juoksua ~25km.

Kommentit