Lomaviikko

Sunnuntain polvikivuista huolimatta lähdin maanantaiaamuna kokeilemaan juoksua. Ensimmäiset kymmenet metrit polveen sattui mutta sitten hellitti. Toki moni muu paikka jalassa kipuili edelleen juoksun aikana, erityisesti sääri, mutta juoksin kolotuksista huolimatta reilun 10km lenkin. Aamupäivällä kävin ensimmäisen kerran näyttämässä tenniskyynärpäätä fysioterapeutilla Lielahden Fysio:lla. Sain 4 jumppaliikettä joita tehdä joka toinen päivä. Aloitin myös burana-kuurin, jotta saisi kädestä pois tulehdustilan, jos siinä sellainen vielä olisi.

Tiistaina tein reilun 2h kävelylenkin Piian kanssa Kaupissa, Sport Centeriltä Niihaman urheilumajalla ja takaisin. Lisäksi tein vajaan tunnin verran lihaskuntotreeniä mutta hieman vajaaksi treeni jäi kun polveen jälleen sattui - ihan kaikkia liikkeitä ei pystynyt tekemään.

Keskiviikkona oli urheilusta lepopäivä. Toki ohjelmaa riitti muuten. Aamusta aamupalatreffit Eijan kanssa Pyymäen kahvilassa ja siitä ensimmäistä kertaa Kiropraktikon tapaamiseen. Vasen puoli niskasta oli jumissa ja aikamoinen runksahdus sieltä kuuluikin kun jumi aukaistiin. Alaselkä oli jumissa ja pallea nähtävästi krampissa. Lisäksi pallean ja lonkankoukistajan kiinnistyskohdasta löytyi todella kipeä paikka. Käsittelyn jälkeen ainakin niskajumi oli aukaistu sekä selän jumi vähentynyt. Saa nähdä onko tällä oikeasti jotain vaikutusta niin että sne huomaisi arjessa. Kiropraktikkokäynnin jälkeen jatkoin matkaa Hämeelinnaan tapaamaan Jenniä.

Torstaina tein aamusta juoksulenkin. Uudet Nimbukset oli alla ja kyllä sen huomasi, oli niin hyvät pehmennytkset että. Tälläkin kertaa vasen jalka vähän oireili, lähinnä sääri ja polvitaive. 8km lenkki tuli kuitenkin tehtyä. Iltapäivällä oli vielä jalkafyssarin käynti. Muutama uusi liike tuli taas lihaskuntotreeniin. 

Perjantaina oli tarkoitus mennä salille, mutta molempia takareisiä särki yöllä - nähtävästi uudet liikkeet herätti kivut, joten sali oli parempi jättää tänään väliin. Sen sijaan tein reilun 11km kävelylenkin harjulla ja iltapäivällä vielä 1h jalkahieronta.

Lauantaina ennen Kihniölle puolukoille ja Kyllikin 80v-synttäreille lähtöä tein lyhyen juoksumattolenkin. Jälleen säären etuosa kipuili, 4km pätkällä tuli kolme kertaa käveltyäkin. Sunnuntaina oli tavoitteena tehdä kunnon salitreeni, mutta jälleen, kevyistä polvea rasittamattomista päivistä huolimatta, polvi kipuili kyykkyliikkeissä, joten suunnitelman mukaista lihaskuntotreeniä ei pystynyt tälläkään kertaa tekemään. Tunnin verran tuli kuitenkin tehtyä erilaisia liikkeitä niin takareidelle kuin käsivarrellekin. Päälle vielä 10km kävelylenkki.

Tenniskyynärpää kipuilee edelleen. Vasemman jalan polvikivut haittaa pyöräilyä ja salitreeniä, ja säärikivut juoksua, että ei kovin vahvasti vieläkään mene.

Viikon treenimäärä 10h16min.


Kommentit