Flow-juoksu

Treeniviikko lähti käyntiin töiden jälkeen juoksulenkillä salille. Ei oikein kulkenut. Ei vaan jalka ole vielä valmis kahteen peräkkäiseen juoksupäivään. No juoksin kuitenkin. Salilla sain todeta että polvi on kipeä kyykyissä, joten ei tarvinnut tehdä suunniteltua saliohjelmaa. No plan b ohjelman pariin. 50 minuuttia sain kuitenkin kulutettua aikaa salilla. Kotiopäin kävelin. Kävellessä oikean käsivarren nosto sattui aikas hemmetisti, ei siis tenniskyynärpää tykännyt salitreenistä vaikka salilla se ei kipuillukaan. Mitäs tästä päivästä sanois... ei hyvin mene. Tiistaina kävin työterveydessä näyttämässä tenniskyynärpäätäni, jos vaikka saisin siihen fyssarikäyntejä ja niitähän se vakilääkäri määräsi plus tulehduskipulääkekuurin. Tiistaina tein kotona puoli tuntia lihaskuntoa, muuten lepopäivä. Keskiviikko oli puhdas lepopäivä. Ajatuksena oli kyllä mennä salille (jalka) fysioterapeutin jälkeen mutta fyssari sen verran tiukasti käsitteli jalkaa ja erityisesti jumissa olevaa etureittä että totesin järkevämmäksi vaihtoehdoksi lepopäivän.

Torstaina testasin jalan juoksukuntoa. Lauantaina kun oli tavoitteena lähteä tukemaan Miia-Maaritin Pirkan talkoohölkän suoritusta (33km) juoksemalla pienen siivun matkasta M-M:n kanssa. Torstain juoksu ei ollut jälleen kerran mikään mieltä ylentävä kokemus. Kilometrin juoksun jälkeen vasen nilkka jo kipuili ja säteili myös sääreen. Kävelin horhan mäen ja sen jälkeen jalka toimi paremmin. Juoksin kaiken kaikkiaan 8km. Ja päälle corea. Perjantaina oli salipäivä + päälle pieni kävelylenkki.

Lauantaina oli "pitkän" lenkin vuoro. Ajatuksissa aamulla oli että jos jalka jostain ihmeen syystä ei kipuilisikaan ihan alusta lähtien, olisi mahdollista päästä ehkä 10km - max 15km. Pisin lenkki oli tähän mennessä ollut 12km. Lähdettiin 9.00 Miia-Maaretin kanssa juoksemaan moottoritien sillalta kohti Topin tupaa. M-M oli lämmitellyt alle jo 7km verran, toivoi että kymmenen jälkeen mukaan tuleva Tuula, myös jalkavammainen, voisi jaksaa juosta mukana M-M:n loppukilometreilla. Matka Topin tuvalle ja takaisin meni ilman jalkakipuja, ihan outo juttu! Reilu kymppi oli juostu kun oltiin takaisin autoilla juomatauolla. Päätin jatkaa vielä M-M:n ja Tuulan kanssa Lamminpään majalle ja takaisin. Lenkki tehtiin ja taas oltiin takaisin autoilla tankkaamassa. Matkaa oli kertynyt jo lähes 20km ja edelleen jalka oli oireeton - ihan käsittämätöntä. Päätin siis vieläkin jatkaa. Tuulalla oli jo vaikeuksia jalkansa kanssa mutta päätti vielä tulla mukaan Pikku-Ahveniston kierrokselle. Tämän lenkin jälkeen oltiin jo melkein 23km:ssä ja edelleen itsellä hyvä tilanne, vain vähän polvitaipeessa tuntemuksia. Tuula jätti lenkin tässä vaiheessa kesken ja minä jatkoin M-M:n loput reilut 3km, jotta M-M sai kilometrit täyteen. Ihan huippua, 26km tuli juoksua ja jalat tosi hyvässä kunnossa - lihakset ei olleet edes väsyneet kuten aina ennen kun olen pitkiä yli 20km lenkkejä tehnyt. Olisiko salitreeni jo voinut näin vaikuttaa??? Huikea lenkki - oikea flow-juoksu! En nyt vielä tavaksi ota parikymppisiä mutta toivoa siis on että vielä juostaan normaalisti. Juuri tässä viikolla juttelin yhden koiralenkkitutun kanssa joka toimii fyssarina ja hän sanoi että kevyesti menee yli vuosi ennenkuin jalka on normaali. Oikealla polulla ollaan kuitenkin ja toivotaan että nyt syksyn aikana jokusen pitkän lenkin pystyisi tekemään vaikka ei nyt vielä parane ihan viikoittain niitä tavoitella. 

Sunnuntaina tein reilun 2h kävelylenkin harjulla. Hieman sääri kipuili, täytyy illalla kunnolla venytellä ja vähän hieroakin. Päälle vielä kauppareissu pyörällä.

Tenniskyynärpää on ollut parempi, tosin johtunee tulehduskipulääkkeistä, mutta kuitenkin. Polvi silloin tällöin kipuilee, johtuu jumissa olevasta etureidestä. Venyttelut ja rullailut jatkuu iltaisin. Pyöräilyn olen pitänyt minimissä, jotta se ei ainakaan ärsyttäisi lisää polvea.

Viikon treenimäärä 13h.


Kommentit