Viimeinen kontrollikäynti

Viimeinen lomaviikko lähti käyntiin 8km juoksulenkillä ja päälle pienellä core-treenillä. Tiistaina olikin sitten kuuden treenin päivä. Lukumäärästä huolimatta kevyestä päivästä kyse. Ensin aamupäivällä kävin pyörällä salilla tekemässä lihaskuntotreeniä ja iltapäivällä pyöräilin Lamminpään majalle josta lähdettiin Sadun ja Susannan kanssa sauvalenkille. Keskiviikon ja torstain pidin lepopäivinä. Vasen polvi oli taas ajoittain kipuillut kyykkyyn mennessä tai portaita ylöspäin käveltäessä. Keskiviikkona fysioterapeutin käynnillä käytiin läpi myös polven että oikean käsivarren tilanne. Käsivarteen sain teippauksen ja ohjeet miten jumpata käsivartta. Polvikivut nähtävästi johtuvat tukossa olevasta etureidestä, joten jalkojen venyttely, hieronta ja pidemmällä aikavälillä myös etureiden sivun vahvistus olisivat nyt tärkeitä aktiviteetteja.

Torstaina oli shoppailupäivä Ideaparkissa ja Turussa ja illan päätteeksi Lempaisen vastaanotolle Turun Mehiläiseen viimeiseen kontrolliin. Lempaisen viesti oli että jalan kuntoutus on edennyt hyvin ja voimatasot kasvaneet. Harjoittelun määrää ja tehoja saa lisätä. Lihaskuntoa on tärkeä tehdä jatkossa säännöllisesti ja hierontaa että venyttelyä voi myös tehdä normaaliin tapaan. Talvella voi myös hiihtää normaalisti. Lempainen toivotti tervetulleeksi myös oikean takareiden operaatioon, sillä myös sillä puolella on joko vanha repeämä tai hamstring syndrooma. No, jos ei tule lottovoittoa, niin taidan kärvistellä näiden kipujen kanssa edelleen :). 

Perjantaina oli salipäivä. Jätin muut aktiviteetit väliin, jotta polven alue ehtisi vähän rauhoittua. Lauantaina tein ennätyspitkän juoksulenkin. Juoksin harjulle ja maston sillalle ja takaisin maston takaa polkuja pitkin, matkaa tuli yhteensä 11km. Sunnuntaina tein aamupäivästä ensin lihaskuntoa kotona ja sen päälle lähdin maantiepyörällä heittämään Sasin lenkin. Onneksi polven alueella ei tuntunut kipuja. Käsivarsi sitävastoin on tällä viikolla ollut viime viikkoon nähden kipeämpi. En tiedä onko syynä teippaus, rannetuki, jota fyssari suositteli käyttämään yön ajan vai mikä. Saa nähdä mitä käsivarsi tykkää ensi viikon hiirihommista.

Viikon treenimäärä 11h32min.

Kommentit