Ylläksen viikko

Viikko Ylläksellä käynnistyi maanantaiaamusta pyörälenkillä Äkäslompoloon. Ensin Ylläsjärveltä
Hannukaiseen ja sieltä Äkäslompoloon josta maisematietä pitkin Ylläsjärvelle. Onneksi aamu ei ollut kovin kuuma, noin 20 astetta oli lämpöä reilulla 2h pyörälenkillä. Muutaman kerran ukkonenkin jyrähti kun pääsin takaisin mökin pihaan. Illalla tehtiin vielä tunnin kävelylenkki Yllästunturin suuntaan. Illalla Bondia katsoessa muutaman kerran vihlas takareittä ja samoin seuraavana yönä. Mäkien kapuaminen on kaikista huonointa jalalle, aiheuttaen eniten rasitusta. Pieni kipuilu olikin odotettavissa liikkumismäärän kasvaessa. Toivottavasti saa vain pidettyä sen pienenä. 

Tiistaina pidin jalan pienestä kipuilusta johtuen lepopäivän. Sen verran tuli kuitenkin kävelyä että käveltiin mökiltä Gondolihissille ja ajeltiin hissillä ylös Yllästunturin huipulle ja takaisin. Keskiviikkona ajeltiin Pallakselle ja tehtiin luontokeskuskselta lähimaastoihin tunnin kävelylenkki ja poikettiin hotellilla lounaalla. Luontokeskukselta jatkettiin matkaa Pallasjärvelle, Punaiselle hiekkarannalle. Ihmisiä oli jonkin verran uimassa tai ainakin katsomassa kun muutamat rohkeat ui. Vesi oli varmaan lähempänä 15 astetta eli aikas raikasta. Pikainen pulahdus tuli kuitenkin tehtyä. Tomi pyöräili Pallasjärven suunnalta takaisin mökille. Itse menin mökillä vielä juoksu-kävelylenkille ja tein lisäksi jalkajumppaa.

Torstaina oli vuorossa pyörälenkki. Pyöräilin Ylläsjärveltä-Kolariin ja takaisin. Matkalla pohdin että käännynkö takaisin vähän ennen Kolaria, mutta päätin sitten kuitenkin polkea Kolariin asti ja pitää pienen kahvilatauon. Vähän jännitti kuinka jalka kestää näin pitkän pyörälenkin mutta onneksi mitään kipuiluja ei tullut.

Perjantaina lähdettin ajamaan takaisin kohti etelää. Perjantain aikana matkaa taittui Oulun kautta Vaasaan. Tomi pyöräili loppumatkan Kokkolasta Vaasaan.

Lauantaina tein aamusta 1h:n juoksu-kävelylenkin ja puolen päivän aikaan jatkoin ajelua poikien kanssa kohti Kristiinankaupunkia. Tomi lähti jo aamusta pyöräileen kohti Kristiinankaupunkia. Sunnuntaina pääsin kotimaisemissa tekemään pyörälenkin. Poljin Sasin lenkin tehden pienen lisälenkin Yrjölän marjatilan kautta. Ensimmäistä kertaa jalka tuntui pyöräillessä samalta kuin tervekin jalka. Tuskin vielä pysyvä olotila, mutta kiva kuitenkin että tällaisiakin lenkkejä alkaa tulla. Pientä jalkajumppaa vielä illalla niin siinä viikon treenit sitten olikin.

Viikon treenimäärä 12h47min.

Kommentit