Määräviikko

 Maanantaina ajelin aamupäivästä mökiltä kotio Tomin pyöräillessä mutkitellen sieltä sun täältä kotio.

Tein kotona 4km juoksulenkin joka tuntui tällä kertaa astetta normaalimmalta juoksulta. Vähemmän jalan sivulta tuontia ja muutenkin askellus tuntui normaalimmalta kuin kertaakaa aikaisemmin. Juoksulenkin päälle tein vielä lyhyen core-treenin. Tiistaina kävin salilla, joka on alkanut yllättäen tuntumaan joka kerta mukavammalta treeniltä. Hyvä niin koska salitreeniä olisi tärkeä tehdä jatkossa säännöllisesti, kun ei kerta olla enää niin nuoria kuten on saanut kuulla ortopediltä ja fyssarilta. Pikavisiitti kotona päättyi iltapäivän matkaan takaisin mökille. Tällä kertaa itse pyöräilin mökille,  kuitenkin vain osan matkasta. Hyppäsin pyörän päälle Sastamalan citymarketin pihassa ja hyvän myötätuulen myötä poljin normaalia vauhdikkaammin mökille.

Keskiviikkona oli juoksu ja core-päivä. Juoksu tuntui taas palanneen vanhaan jalan vemputtamiseen. Torstaista oli tulossa hellepäivä ja suunnitelmissa oli tehdä kesän pisin pyörälenkki. Tosin aamulla takareittä poikkeuksellisesti jomotti, luultavasti eilinen core-liikkeet oli syypäänä. Lähdin kuitenkin polkemaan suunniteltua reittiä ainakin Huittisiin ja katsoisin sitten jalan tilanteen. Huittisissa poikkesin Helmi-kahvilaan mozarellacroisantille ja päätin jatkaa matkaa kohti Säkylää, jalka ei oireillut kovin pahasti. Huittisista matka jatkui Säkylän Vuorenmaalle ja sieltä Vampulaan ja Alastarolle mustikkapiirakalle, nam, nam! Punkalaitumelle polkiessa Tomi tuli muutaman kilometrin ennen keskustaa vastaa ja poljettiin loppumatka yhdessä mökille. Yhteensä lenkille tuli matkaa 122km ja aikaa meni 4h55min. Keskari oli yllättävän korkea 24.9.

Perjantai oli lähes lepopäivä. Tein ainoastaan tunnin melonnan. Pidempään ei olisi pystynytkään melomaan kun ns. terve takareisi kipuili aika tiukasti jo puolen tunnin kohdalla. Lauantaina juoksin aamusta 4km lenkin, tällä kertaa Jalo oli myös mukana. Juoksu oli jälleen yhtä vaikeaa kuin keskiviikkonakin mutta tulipa tehtyä. Iltapäivällä käveltiin Torronsuon kansallispuistossa vajaa 10km lenkki poikien kanssa. Reitti oli pääosin pitkospuita suolla. Sunnuntaina oli vuorossa reilu tunnin lihaskuntotreeni ja pyöräily Halkivahan kautta. 50km kohdalla vasen polvi alkoi kipuilemaan ihan kunnolla. Kituutin polvella Myötätuuli-kahvilaan, jossa oli muuten aivan huippua mansikka-britakakkua. Pienen tauon jälkeen jatkoin mökille polkemista, polvi kipuili edelleen mutta ei ihan niin pahasti kuin aiemmin. Täytyy seurailla mikä siinä nyt on ongelmana. Oikea käsivarsi on edelleen aika ajoin kipeä, mutta ei ole tällä viikolla öisin särkenyt. Toivottavasti siis parempaan suuntaan. Uintia en ole tehnyt, jos se oli syypää käsivarren ärtymiseen.

Tästä viikosta tulikin määräviikko, yhteensä 17h8min. Ja tuntuu myös tunnit kropassa :). 

Kommentit