Juoksulenkit pitenee

Viikko alkoi lepopäivällä, joten ehti hyvin käymään mustikassa pariinkin otteeseen. Talven mustikat ja
enemmänkin tuli kerättyä nopeasti muutaman tunnin aikana. Mustikkametsässä kävely on muuten hyvää jumppaa jalalle, jalan koukistelu mättäiden yli ja epästasaisessa maastossa kävely vaatii jalalta sopivasti työtä. Maanantai iltana ja yöllä tuntui että ollaanko molemmat tulossa kipeiksi. Pää oli itsellä vähän kipeä ja Tomilla myös sekä lisäksi kurkku karheana. Tiistaiaamuna päätetiin kerätä nopeasti kimpsut kasaan, siivota mökki ja lähteä kotia kohti. Tiistaista tuli myös lepopäivä vaikka mitään oireita itsellä ei tiistaina enää ollutkaan. Säästyin siis itse ainakin vielä flunssalta, Tomi sitä vastoin oli flunssassa koko viikon.

Keskiviikkona pääsin taas pitkästä aikaa salille jumppaamaan jalkaa ja päälle tein juoksulenkin Jänissaaren, Niemenrannan ja Suomensaaren maastoissa. Matkaa pidensin tällä kertaa 6km:iin. Aluksi tuntui juoksu taas vaikealta mutta kolmen kilometrin jälkeen onneksi vähän helpotti, joten päätin pidentää lenkkiä. Lopulta 6km meni helposti, hieno homma! Salilla jalkaprässin liike aiheutti kipua vasempaan polveen, joten ei parantunut tehdä sitä liikettä, muuten polvi oli kivuton.

Torstaina oli sovittu pyörälenkki Piian kanssa. Ensin aikaisin aamusta kävin Yrjölän marjatilalla poimimassa vadelmia ja se jälkeen vauhdilla pyöräileen kohti Pirkkalaa. Onneksi polvessa ei tällä kertaa ollut mitään tuntemuksia. Lähdimme Pirkkalan Teboililta Piian kanssa polkemaan Säijän reitille, tosin kävimme kääntymässä vain Reipin tila risteyksessä ja sen jälkeen takaisin Pirkkalaan ja kahvila Seelaan kahvitteleen ja juttelemaan. Tuli kuitenkin 45km lenkki tehtyä, joten ei ihan pelkkää kahvittelua ollut :).

Perjantaina oli vuorossa taas sali ja 6km juoksulenkki. Lauantai jatkui juoksulenkillä, koska Turun triathlonkisareissu peruuntui Tomin flunssan takia. Tällä kertaa parin kilometrin pidennys juoksulenkkiin, nyt 8km. Kokeilin viimeisellä kilometrilla kiihdyttää vauhtia, 6.30 vauhti oli maksimi jalalle vielä. Tällä vauhdilla pystyi juoksemaan vain 500m, jalkataipeessa oli sen verran kipua että ei viitsinyt enempää kiusata jalkaa.

Sunnuntaina oli pyöräilypäivä. Pyöräiltiin Ninan kanssa Säijän lenkki ja takaisintulomatkalla poikettiin Seelassa. Pari sadekuuroa kasteli matkan aikana mutta äkkiä lämmin kesätuuli myös kuivasi. Iltapäivällä tein myös lihaskuntojumppaa. Polveen tuntui kyykyt.

Tämän viikon treenimäärä 10h29min. Heinäkuussa kaiken kaikkiaan 45 harjoitusta, yhteensä 58h. Pyöräilyä eniten 32h38min, toiseksi eniten lihaskuntoharjoittelua 11h48min ja kolmantena juoksu 8h55min. Uinti jäi vähiin heinäkuussa käsivarren kipujen takia, ainoastaan 1h36min.

Kommentit