Kesäloma ja ensimmäiset juoksuaskeleet

Viimeinen vajaa työviikko ennen kesälomaa alkoi kesälomapäivällä ja aamu-uinnilla maauimalassa.

2000m uintia tuli tällä kertaa. Oikea käsivarsi on kipuillut viime aikoina ja epäilen että syynä on viime aikojen lisääntyneet uintimäärät. No ensi viikko ollaan pohjoisessa ja uintia tulee varmasti vähemmän. Maanantaina tein illalla vielä lihaskuntotreenin. Tiistaina oli toinen fyssarikäynti ja oli hieno nähdä että tehdyt jumppaliikkeet oli tuoneet toivottua muutosta jalan toimintaan. Voimaa vielä tarvittaisiin lisää takareiteen, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa korjaantune. Sain fyssarilta myös luvan aloittaa juoksukokeilut, mikä oli tosi hieno juttu! 

Keskiviikko oli viimeinen työpäivä. Päivän päätteeksi tein ensimmäisen juoksuharjoituksen; 5 x juoksu 2’/kävely 6’. Kyllä huomasi voiman puutteen jalassa ja myös puutteita hermotuksessa. Jalka ei nouse takana samaan tapaan kuin aiemmin vaan jalka välillä vähän laahaa ja yrittää kiertää sivulta. Toisaalta jalka tuppaa iskemään liian nopeasti alas, joten ihan hallinnassa jalka ei vielä ole. Treeniä, treeniä tarvitaan! Mutta hienoa että mitään kipua juoksu ei tuonut joten juoksuharjoituksia voi jatkaa ohjeistuksen mukaisesti joka toinen päivä.

Torstaina oli ensimmäinen lomapäivä ja lähdin aamusta kuudelta uimaan Ylöjärven uimahallille, joka oli ennen kesätaukoa viimeistä päivää auki. Vähän oli väkeä uimassa, ihan yksinään sain omalla radalla uida 1500m ja päälle vielä 25min vesijuoksua. Puolen päivän aikaan lähdettiin juhannus- ja kesälomareissuun eli ajamaan kohti Vuokattia. 

Juhannusaatosta perjantaista alkoi hellejakso. Onneksi hyttysiä ei juurikaan Vuokatissa ollut. Päivällä kävin ensimmäistä kertaa märkäpuvulla uimassa avovedessä. Vesi tuntui aikas raikkaalta, pari päivää sitten Särkisen vesi oli ollut 18 astetta, ei paljon lämpöisemmältä nytkään tuntunut. Uimarannalle kävellessä märkiä ja siten potentiaalisia liukkaita paikkoja väistellessäni osuin kuitenkin mutaiseen paikkaan ja eikös juuri leikattu jalka liukastunut äkillisesti 30-40cm. Hieman pelästyin, onneksi istuinkyhmyssä eli jänteiden kiinnityskohdissa ei tuntunut kipua, polvitaipeessa oli kylläkin pientä kipua. Kyllä sitä siltä muutaman tunnin liukastumisen jälkeen oli pienessä shokissa. Mutta näyttää onneksi nyt kahden päivän jälkeenkin vielä että säikähdyksellä selvisin. Perjantaina kävin vielä uinnin jälkeen reilun 23km pyörälenkillä ja illalla juoksu/kävelylenkillä. Tuli tehtyä siis omatoiminen minitriatlon. Illalla oli ohjelmassa Vuokatin yötriathlonin seurantaa. Tomi osallistui normaalimatkalle. Lämpöä oli vielä ihan riittävästi, vähän liikaakin kisaamista ajatellen. Illan kruunasi urheiluopiston mahtava juhannusbuffa!

Lauantaina jatkui hellesäässä matka kohti Yllästä. Rovaniemellä poikettiin piknikille Kirkkopuistoon. Vähän ennen kahdeksaa oltiin perillä Mustikkakadulla. Sunnuntaina tein lihaskuntotreenin ja päälle viikon kolmannen juoksu-kävelylenkin. Edelleen juoksussa jalka oli kivuton, lihaskuntotreenissä jonkin verran kipua tuntuikin, mutta onneksi se tuntui helpottavan treenin edetessä. Helteen edes vähän helpotettua lähdettiin puoli yhdeksän aikaan illalla käveleen Luontokeskuksen lähellä olevalta parkkipaikalta kohti Varkaankurua ja sieltä Kellostapulinkuruun, josta löytyi vielä luntakin. Matka jatkuin Kesänkijärven rantaan ja sieltä takaisin lähtöpisteeseen. Aikaa kului 2h ja matkaa kertyi 8,8km.

Ensi viikko jatkuukin  Ylläksellä hellekelissä.

Tämän viikon treenimäärä 11h28min.

Kommentit