Kevyet treenit käyntiin

 4/4 sairaslomaviikko käynnistyi maanantaina Turun reissulla. Turun Mehiläisessä oli Lempaisella ensimmäinen tarkastuskäynti leikkauksen jälkeen. n. 11.45 pääsin Lempaisen vastaanotolle. Leikkaushaava näytti hänestä hyvältä ja tuntotesteissä totesi että tuntoa oli jo jonkinverran mutta ei vielä kuitenkaan täysin palautunut. Sain uusia jumppaliikkeitä joita tehdä, sekä ohjeen aloittaa 2-3 krt viikossa kuntosaliharjoittelun. Lisäksi sain luvan mennä uimaan pullarilla! Nyt pitäisi vain saada sukat itse jalkaan ja pystyä ajamaan autoa tai siis istumaan normaalisti autossa. 

Yllättävä asia oli se että tällä viikolla kun tulee 4 viikkoa täyteen leikkauksesta, saa kävellä vasta max. 500m. Jos tarve tehdä pidempi kävely, pitää käyttää kyynärsauvoja. Pitänee vielä jatkaa sauvojen lainausaikaa. Ei sitten ihme että reilu viikko sitten kun tein parina päivänä sauvottelukävelyn postilaatikolle, niin takareidessä oli pientä outoa tuntuilua. Ei vielä valmis tuollaisiin koitoksiin. Sain ajan myös seuraavalle Turun käynnille toukokuun puoleen väliin eli n. 8 viikkoa leikkauksesta. Samalla kertaa käyn myös Turussa fysioterapeutilla. Illalla jaloissa tuntui kyllä päivän liikkumiset. Samoin seuraavana yönä pakaraa muutaman kerran vähän jomotteli.

Tiistaina aamulla jalka ei tuntunut vielä normaalilta vaan edellisen päivän liikkumiset painoi vielä. Kokeilin kuitenkin että onnistuisiko sukkien laitto jalkaan ja sain kuin sainkin pujotettua ne jalkaan :). Auton ajaminen ei olisi ongelma, kunhan ottaisin pepun alle pehmustetta. Päätin sitten aamupäivästä lähteä kokeilemaan uimista. 40min/1500m uin pullarin kanssa. Jalat ei tehnyt töitä ollenkaan niinkuin oli suunnitelmakin. Jostain syystä pohkeet molemmissa jaloissa tuntui oudoilta, pelko että ei vaan kramppaisi. Selvisin kuitenkin itse uinnista hyvin ja vasta uimahallin ulkorappusia laskiessa meinas tulla kramppi. Hyvä ensimmäinen kokeilu. Jos uinteja saisi 2-3 kertaa viikossa niin se olisi oikein hyvä. Kahden viikon päästä saisi ottaa mukaan myös vesijuoksun.

Keskiviikkona tein ensimmäisen kerrain Lempaisen vinkkaaman kuntoutusvideo 1:n liikkeet. Ei ollut haasteita tehdä liikkeitä, joten varmaan ihan hyvä juttu. Lisäksi tein vähän yläkropan liikkeitä. Kaiken kaikkiaan aikaa meni 1h20min.

Torstaina oli vuodossa taas uinti. Uin 500m pätkissä tunnin verran, kokonaismatkaksi tuli 2500m. Pitkänäperjantaina jälleen lihaskuntotreenin vuoro, tällä kertaa sain käytettyä aikaa jopa 1h40min. Lauantaina jälleen uimaan. Tesoman uimahalli oli auki, joten sinne heti 10.00. Jälleen sama treeni kuin torstainakin sillä poikkeuksella että testailin eri pullareita 500m pätkillä ja yhden 500m pätkän vedin lättäreillä. Uusi HUUB:n erittäin kantava pullari oli todellakin kantava. Sen jälkeen kun kokeili uida pienemmällä vihreällä pullarilla, tuntui että jalat laahasi todella kaukana pinnasta. Sunnuntaina jälleen lihaskuntotreenin vuoro, tällä kertaa jaksoin tehdä jopa 1h 57min.

Tällä konseptilla, 3 krt uintia ja 3 kertaa lihaskuntoa, tulee mentyä luultavasti ja toivottavasti muutama  viikko. Nyt 4 viikkoa leikkauksesta, 1/4 kuntoutusajasta mennyt. Viikon päästä saa aloittaa vesijuoksut ja kahden viikon päästä cross-treiner-treenit.

Tällä viikolla kokonaistreenimäärä 7h39min.

Kommentit