Ukicamp

Helmikuun puolen välin viikko aloitettiin kevyesti voimatreenillä ja tiistaina kevyellä mattojuoksulla.
Keskiviikkona jatkui sama teema, kevyt treinertreeni ja päälle vähän corea. Torstaina vielä päälle lepopäivä niin nyt oli energiaa kropassa useampaankin treeniin. Ja tätä energiaa tarvittiinkin viikonloppuna kun perjantaina käynnistyi UkiCamp eli AquaPlussan triathlonleiri Uudessakaupungissa.  Perjantaina yhden aikaan auto oli pakattu maantiepyörällä, suksilla ja parilla treenivaate- & kenkäkassilla. Reilu parin tunnin ajo Uuteenkaupunkiin alkoi. Ensimmäinen pysähdys oli Uudenkaupungin keskustassa lounaalla Sinin ja Ninan kanssa, ja siitä hotelli Aquariukseen majoittumaan ennen ensimmäistä treeniä. Perjantain treeni käynnistyi 17.30 aikoihin Vahterusring:n kuntoputkessa, jossa oli hiihtoputki ja sen ympärillä kilometrin lenkki, jossa oli omat kaistat pyöräilijöille ja juoksijoille. Aloitettiin 1h25min pyöräilyllä ja sen päälle ~20min juoksua. Putkessa oli ennakkotietoihin poiketen vähän kylmempi, n. 5  astetta lämpöä ja pieni viima. Pyöräilyhousut ja -paita lisälahkeilla + ohut pyöräilytakki päällä oli siinä ja siinä että oliko liian vähän vaatetta. Nenä vuosi kaikilla aika pian pyöräillyt aloittamisen jälkeen ja aina tauolla piti ensin hoitaa nenän tyhjennys ja sitten tankkausta. Toinen tärkeä asia oli oppia taas ajamaan maantiepyörällä ja vielä oudossa ympäristössä - pieniä töyssyjä ja mutkia kapeassa kuntoputkessä riitti. Perjantaina päästiin puoli yhdeksän aikaan hotellin mahtavaan buffet-pöytään ja nälkää riitti. Ruokailun jälkeen vielä pikainen saunassa käynti ja sitten nukumaan. 

Lauantaina ensimmäinen treeni käynnistyi uinnilla 10.00. Tiukka treeni 10 x 200m lättpull. Uinnista kiiruhdettiin vauhdilla Vahterusring:lle. Aloitettiin n. 40 minuutin pyöräilysetillä ja sen jälkeen juoksua 2000m + 1000m ja taas pyöräilyä 40min ja päälle vielä 1000m juoksua. Tänään pyöräilyyn laitoin talvijuoksutrikoot ja päälle pyöräilyhousut sekä yläpäähän lämpökerrasto ja hiihtotakki ja kaulaan buffa - nyt tuntui olevan sopiva setti ja pieni viima ei haitannut. Treenin jälkeen vauhdilla hotellille suihkuun ja lounaalle. Ruokailun jälkeen oli tunnin verran aikaa pötkötellä sängyllä ja sen jälkeen taas kohti Vahterusring:ä ja päivän toista treenisettiä. Ohjelmassa oli 40min pyöräilyä ja 3 x 1000m. Tämän jälkeen buffet-illallinen taas maistui. Ja sen jälkeen uni maistui. 

Sunnuntaina piti aamusta aikaisin ennen aamukuutta herätä seuraamaan Pekingin Olympialaisten naisten 30km hiihtoa ja päälle miesten jääkiekkofinaalia. Treenipuolella sunnuntai alkoi jälkeen 10.00 uinnilla ja sen jälkeen jatkui pitkällä pyörälenkillä, 45km/1h55min. Päälle juoksua 4x1000m nousevalla vauhdilla. 15.00 aikaan leiri päättyi ja kotimatka alkoi. 

Harmittavasti sunnuntaina yksi urheilija oli kipeä ja lähti kotio kesken leirin. Selvisi jo sunnutaina kotitestin kautta että hänellä oli korona. No tänä aikana näitä on vaikea välttää vaikka kaikki terveenä ja testin tehneenä leirille tulivatkin. Kaiken kaikkiaan hieno leiri. 16 urheilijaa osallistui leirille. Oli hieno kuulla kokeneiden triathlonistien kisakokemuksia ja treenitarinoita. Yhteensä n. 9h tuntia tuli harjoittelua sisältäen 2 x uintia, 5 x pyöräilyä ja 5 x juoksua.

Hiihtoa talvi 2021-2022 638,1km



Kommentit