Vauhtijuoksua ja uintianalyysia

Maanantaina kävin pitkästä aikaa ulkona juoksemassa. Luminen kävelytie oli paikoin aika liukas, kun
oltiin lähellä 0 astetta. Lähdin kuitenkin normitossuilla lenkille, vaikka jälkikäteen tien pinnan nähtyäni, nastarit olisi ollut parempi vaihtoehto. Oli tosi huippu fiilis juosta Teivon-lenkki. Tuntui että aika ajoin sai jopa jarrutella menoa. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä PK-lenkki. 

Tiistaina vuorossa hiihto, perus 20km perinteisellä. Keskiviikkona tiukka zwift-treeni. Hiki virtasi taas ihan tosissaan, mutta hyvin sain pidettyä tehot oikeilla tasoilla läpi treenin. Torstaina hiihtopäivä. Tällä kertaa vähän pidempi lenkki, Topin-lenkki oli pakko kiertää kun oli niin vauhdikas keli. Perjantaina oli lepopäivä ja jalkahieronta.

Lauantaina oli tulossa Valtteri-myrsky ja toiveena oli päästä ennen sitä ladulle, olihan tänään Kansallinen hiihtopäivä. Ennen hiihtoa oli ohjelmassa Tays:ssa käynti sekä tiukka vk-lenkki juoksumatolla. Kaiken kaikkiaan 1,5h juoksumattotreeni nousevilla tehoilla oli ohjelmassa. Ihan ohjelman mukaan en päässyt menemään, olisi pitänyt vielä matalammalla vauhdilla lähteä jotta syke ei olisi noussut liian aikaisin yli anaerobisen kynnyksen. Matolla juostessa kun tuo syke viilentävän ilmavirran puuttuessa tuppaa nousemaan herkemmin. Kaikesta huolimatta tosi hyvä treeni. Jaksoin hyvin juosta kovemmillakin vauhdeilla ja sykkeillä. Juoksun päälle pieni tankkaus ja sitten puoliltapäivin ladulle. Ilmassa leijui jo lumihiutaleita melko tiheään, mutta ei se pahemmin menoa haitannut. Enemmänkin vauhtia hidasti se että heti hiihdon alusta lähtien tuntui kuin ei olisi syönyt juoksun jälkeen mitään ja energiat olisi nollassa. Sinnittelin Lamminpäähän asti ja sitten tankkaus energiageeliä (onneksi otin mukaan) ja mehua. Pari kilsaa tuntui vielä heikolta ja sitten kroppa heräsi ja meno oli taas normaalia vahvaa hiihtoa. Kävin Julkujärven suunnalla mäen päällä kääntymässä - tarkoitus oli tehdä siis vain "loppuverryttelyn" omainen lenkki.

Sunnuntaina herättiin Valtteri-lumipyryyn, lunta tuli yön aikana reilut 20cm. Aamulla oli jälleen Tays:ssa käynti ja sen jälkeen testiasemalle kuuntelemaan uintivideoiden analyyseja. Oma uinti oli mennyt taas eteenpäin, mutta edelleen pää nousee liikaa happea otettaessa ja sitä kautta vasen käsi tippuu otevaiheesta liian aikaisin. Nähtävästi happeakin voisi ottaa vähän pidempään ja selkää käyttää vetovaiheessa ja ja... Jokatapauksessa mahtavaa että saatiin palautetta, nyt taas uudella innolla uimaan, kunhan hallit aukeaa.

Hiihtoa talvi 2021-2022  441,7km


Kommentit