Teivocup

Tällä viikolla siirryttiin kunnon pakkasista plussakeleihin ja sitä myötä saatiin jäiset tiet ja hiihtobaanat. Hiihtolenkit jäi siis vähän vähemmälle tällä viikolla. Maanantaina ohjelmassa oli treiner-treeni ja coret päälle. Tiistaina vuorossa oli juoksumattolenkki. Keskiviikkona oli lomapäivä eli hiihtopäivä. Keli oli muuttumassa pakkasista plussalle, mutta aamusta pääsi vielä pakkasen puolella liikkeelle. Hiihdin skineillä Lamminpään ja Julkujärven kautta Koukkujärven suuntaan. Jatkoin Nokian Myllyhakaan asti ja sieltä vasta Koukkujärven majalle - munkille - kun energiat alkoi olla aika vähissä. 32km oli tässä vaiheessa mittarissa ja vaihtoehtona oli mennä suoraan Virelän suuntaan, kotio n. 6km tai kiertää Julkujärven kautta, +20km, kotio. Päätin mennä lyhyemmän reitin kautta, koska en uskonut munkkienergian riittävän kuitenkaan 20km:a. Moottoritielle asti oli isolla koneella ajettu baana, sen jälkeen hiihtäminen olikin aika haastavaa. Kävelytie oli aurattu vähän liian hyvin, joten sitä kautta eteneminen olisi tarkoittanut kävelyä sukset kainalossa. Päätin mennä metsän läpi kaasulinjalle, kun muutama muukin hiihtäjä oli sen ratkaisun tehnyt. Oli sitten väärä ratkaisu! Metsäpätkä oli karmeeta kivien kiertoa sieltä sun täältä, välillä pientä laskua olemattomalla ladulla isojen kivien keskellä - ihme että pysyin pystyssä ja sukset ehjänä. Latu näytti kaartavan juuri väärään suuntaan takavasemmalle. No lopulta pääsin metsätielle ja sieltä kaasulinjalle ja aikani rämmittyä taas ajetuille hiihtoladuille. Ei tarvi sitten hetkeen tulla Koukulta suoraan kotio. Ja munkkienergian käyttö oli mahdollista, kun maanantaina soitettiin TAYS:sta ja ilmoitettiin gammakuvauksen siirrosta vielä avoimeen päivään helmikuulle.

Torstaina oli jo jäiset tiet ja sitä kautta vuorossa juoksumattolenkki. Perjantaina oli lepopäivä ja pitkästä aikaa myös jalkahieronta. Lauantaina päätin extempore osallistua Teivocup:iin. Lämpötila oli sopiva -2 astetta, mutta luoteistuuli oli melko voimakas, vastainen menomatkalla. Kävelytie oli sorasta huolimatta jäinen. Kivasta nastareilla ruopas joka askeleella. Että ei mikään optimi keli. Loppuaika oli 27.45 eli 5.33' vauhtia pääsi tällä kertaa. Loppujen lopuksi ihan ok aika. Päälle vielä lähes 3h treinertreeni niin kyllä sitä illansuussa oli valmis vaan löhöämään sohvalla.

Sunnuntaina oli triathlonkoulun yhteistreenit ja ohjelmassa oli mäkivetoja Työväentalontiellä. Tie oli jäinen kuten lauantain juoksussakin, mutta kyllä sitä vaan 8 mäkivetoa vedettiin porukalla. Kuivien vaatteiden vaihto ja Lamminpäästä harjulle hiihtämään, tällä kertaa vapaalla tyylillä. Lähes 13h treeniviikko tuli kuitenkin vähäisistä hiihtolenkeistä huolimatta.

Hiihtoa talvi 2021-2022 309,4km


Kommentit