Hiihtoo ja vähäjodista

Tammikuun ensimmäisestä viikosta tuli pitkästä aikaa kunnon hiihtoviikko. Lunta tuli lopulta muutamassa
päivässä niin paljon että tuntui kuin kalenteria olisi yhtäkkiä siirretty kuukaudella eteenpäin. Lumikinoksia oli joka puolella, puut ja pensaat myös lumen kuorruttamia. Maanantaina ohjelmassa olisi ollut treiner-treeni, mutta pakkohan sitä oli sisäpyöräilyn sijaan lähteä hiihtämään. Topin lenkki tuli kierrettyä perinteisellä. Tiistaina sisäurheilua, kevyt treinertreeni ja juoksumatolla hölkkäily. Keskiviikkona oli fiilis, että nyt olisi varmaan lepopäivän paikka ja hyvä niin, koska loppuviikosta oli toiveena päästä hiihtämään vähän enemmänkin. Keskiviikkona alkoi myös 2 viikon vähäjodinen ruokavalio. Kanaa ja kasviksia, ja kanaa ja kasviksia, ja .... tullee taas syötyä ihan riittävästi. 

Torstaina oli loppiainen joten vapaapäivä tarkoitti pitkää hiihtolenkkiä. Lähdettiin aamusta porukalla, Miia-Maarit, Ansku ja Tuula, hiihtämään kohti Julkujärveä ja mahdollisesti jopa Koukkujärvelle asti. Pakkanen huiteli 10 asteen kieppeillä, välillä aukeilla kohdilla kylmä viimakin puri poskia. Julkujärven jälkeen osalla porukkaa oli sormet sen verran jäässä että päädyttiin Koukkujärven sijaan kiertämään Topin lenkki. Illalla tuli tehtyä vielä kevyt core-treeni. Perjantaina pidin saldovapaan, tai en ihan koko päivää, vain 14.00 asti, johon oli sopinut yhden teams-palaverin. Lähdin kuitenkin aamusta yhdeksän aikaa hiihtämään tavoitteena käydä Koukkujärven majalla. Kuten arvelin niin pelto-osuutta ei oltu ajettu moottorikelkalla, vaan peltojen läpi vei hiihtäjien tekemä latu (kuvassa). Auringon noustessa oli kuitenkin hieno sivakoida peltojen läpi. 

Lauantaina pidin kevyen päivä, kevyt treinerpyörittely ja core-treeni. Sunnuntain uintitreenit oli peruttu uimahallien koronasulun pidentyessä tällä hetkellä tammikuun loppupuolelle asti. Aamu oli jälleen melko kylmä, -11 astetta, joten tein vähän reippaamman juoksulenkin ulkoilun sijaan juoksumatolla. Iltapäivän puolella vielä kevyt hiihtolenkki. Viikkoon kertyi lopulta jopa 114,1km hiihtoa.

Hiihtoa talvi 2021-2022: 256,7km


Kommentit