Uinnin kuvausta, hiihtoa ja Ouran gen3

Viikko lähti käyntiin perinteisesti maanantaiuinnilla ja salilla. Uinnissa tuli tällä kertaa vetojen sijaan uitua vain matkaa, 2000m rauhallisesti. Salilla ei ollut ruuhkaa, ensimmäisen vartin sain ihan itsekseni salitella. Tiistaina oli pitkästi aikaa Pirkkahallitreeni. Väkeä riitti niin radalla juoksemassa kuin keskusviheriöllä jalkapallon parissa. VK-vetoja oli ohjelmassa 8 minuutista 2 minuuttiin. Kiva huomata että sitä pääsi nopeimmassa vedossa 4.39 vauhtia. Oikea takareisi ei kyllä tykännyt näin vauhdikkaista juoksuista. Aika rankasti se yritti hidastaa vauhtia. Kiristystä ja polttoa oli takareidessä heti kun yritti vähän vauhdikkaammin juosta. No, tämähän on tuttu vaiva 15 vuoden ajalta. Onneksi sitä viikon aikana tekee niin paljon muutakin kuin juoksua niin tämä ei ole muodostunut ylitsepääsemättömäksi vaivaksi. Toki täytyy taas vaan panostaa enemmän venyttelyyn ja myös takareiden vahvistamiseen, niitähän tässä pitäisi tehdä paljon enemmän.

Keskiviikkona oli treineritreeni, joka meinasi jäädä tekemättä kun training peaks alkoi kiukuttelemaan eikä siirtänyt harjoitusohjelmaan Zwiftiin. Puolisen tuntia kun säädin yhteyksiä niin sain harjoituksen siirtymään ja pääsin tekemään treenin. Kerta kerran jälkeen Zwift treenit tuntuu aina vaan mukavimmilta. Aika menee paljon nopeammin kun pääsee seuraamaan treenin edistymistä. Ilta menikin sitten uuden Ouran, gen3:n, käyttöönottoa tehdessä. Jännä nähdä mitä kaikkea dataa se tuottaa päivän ajan aktiviteeteistä.

Torstaina juoksin matolla Pk1/Pk2 lenkin ja sen jälkeen uimaan Ylöjärven uimahalliin. Tänään oli vähän väsyneen oloista uinti, mutta tulipa uitua taas 2000m verran. Perjantaina oli jälleen lepopäivä, tällä kertaa kulttuurin täyteinen ilta kun oltiin Tampere talon pienessä salissa Erja Lyytisen emännöimässä Blue Christmas-konsertissa. 

Lauantaina, +2 asteen kelistä huolimatta, lähdin aamutuimaan Räikälle tykkiladulle hiihtämään. Hiihtobaana olikin hyvässä kunnossa ja lumi oli selkeästi pakkasen puolella. Liukkaan kelin ansiosta tuli reilussa 2h hiihdettyä vapaalla 30,0km. On se hienoa päästä hiihtämään. Hengitys oli kylläkin huonoa ensimmäisen 45min (10km) ajan, ei meinnanut millään toimia, mutta sen jälkeen olo helpottui ja lopulta sitä tuli hiihdettyä se reilu 2h.

Sunnuntaina oli uinnissa odotettu kuvauspäivä. Omia liikkeitä on vaikea hahmottaa ilman että joku kuvaa tai seuraa ja sanoo mitä pitäisi muuttaa. Kuvaa otettiin nyt niin veden päältä kuin altakin. Mielenkiintoista kuulla tammikuulla analyysia miten sitä uintitekniikkaa pitäisi muuttaa. Uinnin jälkeen kiidettiin Pirkkahalliin vielä kevyisiin juoksutreeneihin. Tosin itse jätin vedot kesken kun takareisi tykkäsi tällä kertaa vielä vähemmän räväköistä vedoista. Olin saanut jalan kyllä ihan normikunton tiistain Pirkkahallireissun jälkeen, mutta eipä se tarvinnut kuin pari vähän nopeampaa vetoa niin taas oli takareisi huonossa kondiksessa. Illalla pitää vielä kunnolla venytellä ja rullailla, jospa se siitä taas palautuisi. Ja Oura pitää laittaa vaihtoon - pyörii sen verran sormessa että päivän aikana dataan tulee katkoksia. No, onneksi vaihto on mahdollista. Hyvä treeniviikko jälleen!



Kommentit