Määräviikko ja Alpe Du Zwift

 Viikko etene pitkälti normaalin kaavan mukaan. Maanantaina oli uinti- + salipäivä. Tiistaina pakkaset siirsi juoksun matolle. Keskiviikkona oli normipäivä, sisätreineritreeni + corea. Torstaina taas kahden treenin päivä, uintia tällä kertaa Tesoman uimahallissa ja päälle 7km juoksu muutaman mutkan kautta kotio. Perjantaina kerättiin voimia viikonloppuun :).

Lauantai ohjelmassa oli FTP-testi. Ajattelin sen tarkoittavan samanlaista ajoa kuin olin aiemmin syksyllä tehnyt eli ajetaan niin kauan kuin jaksetaan tehojen noustessa tasaisin aikavälein. Tällä kertaa tässä olikin kyse pidemmästä ajosta. Tarkoitus oli ajaa Alpe Du Zwift:lle ~ftp-arvolla. Nousu on ~12,44km pitkä ja nousukulma on lähes koko ajan 9-12 astetta, välillä reitin mutkissa pääsee muutaman sekunnin ajamaan vähän loivempaa mäkeä. Jo alkumetreistä lähtien tiesin että huipulle asti en tule jaksamaan, mutta katsotaan mihin asti pääsisin. Mäki tuntui tiukalta alusta lähtien ja pienimmällä vaihteella yritin polkea sen mitä jaksoin. Ensin asetin tavoitteeksi 20min mäkiajoajan. Tavoitteen tullessa täyteen, uudeksi tavoitteeksi muodostui 30 minuuttia. Senkin vielä selvitin joten uusi tavoite oli taas asetettava. No 40 minuuttia jos kipuan mäkeä ylös niin sitten voin olla kyllä tyytyväinen. Tiukka hikinen ajourakka siis vain jatkui ja jatkui ja lopulta sain täyteen myös 40 minuuttia. Sen jälkeen olin jo suht lähellä mäkiajon puoltaväliä niin sinne ainakin oli päästävä. Edelleen jatkui vaan raastava jalkoja polttava nousu. Puolen välin kohdalla katselin reittiä eteenpäin ja pienin välietapein jaksoin polkea lopulta n.52 minuuttia. Vielä tällä kertaa jäi siis Alpe Du Zwiftin huippu saavuttamatta. Ei auta kuin jatkaa treenamista :).

Viikon päätteeksi sunnuntaiaamuna oli uintitreenit ja sen jälkeen 20km juoksulenkki, pitkälti lumihangessa juosten. Viikkoon kertyi treeniä 13h 11min. Hyvä viikko jälleen kerran!



Kommentit