Jalkojen kolotusta siellä sun täällä

Jouluviikolla sain tuntea jaloissani edellisen viikon kaksi Pirkkahallitreeniä. Oikean takareiden/pakaran kiinnityskohtaa särki, kiristi ja jomotti koko viikon. Tuli sitten venyteltyä ja rullattua jalkoja normaalia enemmän, mikä ei tietysti ikinä olisi pahasta. Lisäksi edellisen lauantain rauhallisella vapaan hiihtolenkillä tunsin kesken lenkin pientä kipua vasemmassa etureidessä. Hiihdin talvitrikoilla kun lämpötila oli plussan puolella - liekö kuitenkin ollut virhevalinta, olisiko järveltä tuullut kylmähkö viima aiheuttanut kuitenkin pienen revähdyksen etureidessä. Tällä viikolla kuitenkin reisi lievästi kipuili aina kun lihas oli "kylmä". Lenkkejä se ei kuitenkaan haitannut, sillä lihaksen lämmetessä ei tuntunut mitään kipuja.

Maanantaina olin reipas ja menin uimaan jo ennen puolta seitsemää. Oli ihana jouluinen tunnelma uimahallissa - joululaulut soi ja altaalla valoa toi ainoastaan jouluvalot. Uin rauhallista matkauintia 2000m verran. Uinnin jälkeen oli kiva jatkaa työn pariin. Iltapäivällä kävin Ylöjärven uimahallilla kuntosalilla tekemässä vielä voimatreenin. Rauhallista oli jälleen salillla. Harmi, että uinnit on nyt tauolla ainakin kaksi viikkoa, Covid-tilanne sulki jälleen mm. uimahallit. Tiistaina pakkaset siirsi juoksulenkin sisälle juoksumatolle. Keskiviikko oli perus treineri ja core -päivä. Aatonaattona lopetin työt jo aamupäivästä ja lähdin pakkasten lauhduttua tekemään pitkän juoksulenkin ulos. Ehkä virhe :) - voi olla että pää olisi helpommin kestänyt 20km juoksulenkin juoksumatolla. Keli oli aivan surkea. Kävelytiet oli ok, koska oli hiekotus. Mutta mielimaastoissani, Niemenrannan ja Suomensaaren suunnalla lenkkipolku oli jäinen vaikka päällä pari senttiä lunta olikin. Nastoilla pysyi kyllä hyvin pystyssä mutta kyllä se silti aikamoista ruopimista oli. Olipas tuskainen lenkki, mutta tulipa tehtyä. Tavoite tehdä kahden viikon välein pitkä lenkki "pakotti" pistämään tossua toisen eteen kurjasta kelistä huolimatta. 

Jouluaattona Alastarolla kirpsakassa pakkaskelissä tuli juostua lyhyt aamulenkki. Sen jälkeen jouluaatto että joulupäivä menikin jouluruokia ja -herkkuja syödessä. Sunnuntaina illansuussa tuli tehtyä pieni treineritreeni + mattojuoksu. Ihan hyvä treeniviikko jalkavaivoista huolimatta. 



Kommentit