Hiihtokausi käyntiin

Tällä viikolla aukaistiin 1.6km pitkä tykkilumilatu Räikällä ja sinnehän sitä piti lauantaina suunnata testaamaan miten hiihto sujuu pitkästä aikaa. Vapaalla kiersin tykkilatua reilun 24km verran ja mukavaahan se oli vaikka vapaa ei olekaan se suosikkityyli. Sopivan raikas talvikeli -10 asteen pakkasessa kera kirpsakan tuulen. 

Muuten viikko eteni perusohjelman mukaan. Maanantaina oli 50min uinti + 45min sali. Uinnissa vetojen sijaan tein 2000m matkauinnin. Tiistaina pakkaskelin jatkuessa siirsin juoksulenkin matolle ja pitkästä aikaa 10km juoksu matolla meni kivuttomasti. Jälleen juoksua siivitti yksi Netflix joululeffa. Juoksun päälle vielä pieni core-treeni. Keskiviikko oli taas zwift-treenipäivä, tällä kertaa vähän tiukempia 30s vetoja. Lisäksi vielä kevyt core-treeni. Torstaina 1h PK2-juoksu ulkona pitkästä aikaa ja kyllä täytyy todeta että ulkona pääsee helpommalla kuin matolla - sitä huomaamatta antaa vähän vauhdissa periksi, jos matka alkaa painamaan tai alusta on huono. Matolla ei saa armoa ja sen kyllä tuntee :). Juoksun päälle 1700m uintitreeni.

Perjantaina vakilepopäivä. Aikaa voidella sukset hiihtokuntoon. Sunnuntaina oli jälleen triathlonkoulupäivä: ensin 1h aamu-uinti pääosin uintitekniikkaa, sen päälle pyörätekniikkaluento testiasemalla ja kotona vielä 1h treineritreeni ja 30min mattojuoksu. Sen jälkeen oli kiva nauttia saunan lämmöstä.




Kommentit