Pyhiksen kierto

Pitkästä aikaa "vihreä viikko" eli kaikki treenit tuli tehtyä suunnitelman mukaisesti. Maanantaina viikko käyntiin 2100m uintisetillä + 50min salilla. Tiistaina 10km PK2-juoksu. Keskiviikkona tiukka zwift-treeni. Torstaina matolla vk-juoksulenkki, joka olikin sitten aika tiukka kun matolla ei paljon löysäillä. Päälle vajaan 2000m uintitreeni. 

Perjantain lepopäivän jälkeen jaksoi 6.5h treeniviikonloppuun. Lauantaina pakkaskelien vuoksi maastopyörälenkki vaihtui treineritreeniksi. Ensimmäistä kertaa vähän pidempi, yli2h:n sisäpyöräsessio. Jokseenkin hyvin hiki virtasi tuossa sessiossa. Vähän alkoi epäilyttämään miten sitä jaksaa huomenna juosta piiitkän lenkin. Päälle vielä kevyet core-treenit.

Sunnuntai lähti käyntiin triathlonkoulun uintitreeneillä. Hyvää tekniikkaharjoitusta jälleen. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan, että jotain kehitystä vois olla tapahtunut uintitekniikassa. Toivottavasti tämä tunne on pysyvä. Uinnin jälkeen pienet lisäenergiat banaanista,  juoksukamat päälle ja kohti Pyynikin näkötornia. 11.00 startattiin Ninan kanssa näkötornilta Pyhäjärven kierrokselle. Nopeimmat juoksuryhmät starttasi vartin ja puoli tuntia meidän jälkeen kierrokselle. Juomahuolto oli 5 huoltopisteellä matkan varrella. Pakkasta oli kipakat -8 astetta, mutta onneksi viima ei tuntunut pahalta. Muutaman ensimmäisen kilometrin ajan sormia ja varpaita paleli mutta sen jälkeen veri alkoi kiertämään niin että pakkanen ei haitannut menoa. Tavoitteena oli juosta 7.00' vauhtia. Alkumatkasta lähtien kilometrivauhti pyöri 6.45' kieppeillä. Vähän jännitti miten sitä jaksaa koko reissun noinkin reipasta vauhtia, mutta yllättäen kierros meni odotettua helpommin - ihan huippu fiilis kun kivuttiin Ninan kanssa viimeiset sadat metrit näkötornille! Loppujen lopuksi 26,0km:n ka juoksuvauhdiksi tuli 6.52' ja PK2 sykkeillä mentiin. Tästä sai kyllä niin hyvän fiiliksen että tämän voimin jaksaa koko loppuvuoden treenata! Näitä näin hyviä treenejä vaan lisää!



Kommentit