Jukola Kangasala 2019

Tämän viikon kohokohta oli lauantain Venlojen viesti Jukolassa Kangasalla. Suunnistuskunnon hiominen huippuunsa alkoi maanantaina iltarasteilla Puuvuorella. Alku- ja loppuverryttelynä oli maastopyöräily iltarastipaikalle, Topin tuvalle. Heti enimmäisistä suunnistusmetreistä lähtien oli selvää että tänään ei sitten paljon juostakaan. Edellispäivän yhdistelmätreeni (maantiepyöräily +juoksutreeni) painoi selkeästi jaloissa. No, sitten käveltiin ja pummattiin silti, hitaasta etenemisvauhdista huolimatta. Ei kovin hääppöinen kenraali Venlojen viestiin. Positiivista oli, että jalkapohja ei tällä suunnituskerralla tullut kipeäksi - syynä se että käytin suunnistuskenkien sijaan paremmin vaimennettuja maastolenkkareita.

Viikon seuraava teema valmistautumisessa Venloihin olikin sitten lepo. Tiistaina ja perjantaina oli lepopäivät. Ihan koko viikkoa ei kuitenkaan pystynyt olemaan levossa, eikä varmaan olisi ollut järkevääkään. Joten keskiviikkona ja torstaina oli vuorossa juoksulenkit.

Lauantaina, jo aamukymmeneltä, suuntana oli Kangasalan Heponiemi ja Jukolan viesti -tapahtuma. Matkattiin Tuulan kanssa kisapaikalle ensin autolla Tampereen keskustaan ja sieltä kisabussilla Heponiemeen. Kisakeskuksessa oltiin jo puoli kaksitoista. Hyvissä ajoin siis ennen Venlojen 14.00 käynnistyvää viestiä. Oma, 3.osuus, koittaisi arvioilta vasta 16.00-17.00 välillä, joten aikaa viime hetken valmisteluihin oli ruhtinaalisesti. Aika kisakeskuksessa kului kuitenkin nopeasti kun teki pienen kierroksen alueen myymälöissä ja kävi tankkaamaassa lihapullapastaa. Venlojen startin jälkeen olikin aika lähteä teltalle virittelemään varusteita ja seuraamaan puhelimen Jukola-sovelluksen kautta viestin etenemistä. Ensimmäisen ja toisen osuuden suunnistajat, Hanna ja Pauliina, etenivät hyvää vauhtia ja alkoi näyttämään todennäköiseltä että oma startti olisi jo 16.00 aikoihin. Tuolla aikataululla kipitin nopeasti lähtöalueelle odottamaan Pauliinan tuloa ja kovin kauaa ei tarvinnutkaan vaihtopuomin läheisyydessä verrytellä, kun jo oma osuus koitti.

Suunnistus sujui samaan tahtiin kuin 2 harjoituskertaakin eli pummeja tuli siellä sun täällä, mutta onneksi ei mitään järkky isoja. Maasto oli paikoin kivistä ja hakkuiden hidastamaa. Uria oli jo siellä täällä, mutta isompia letkoja ei enää tässä vaiheessa ollut. Pisimmän välin, 8-9, menin yksinään ja ilman uria - onneksi löysin kuitenkin rastille suht suoraan. Lopputulemana suunnitus meni ihan hyvin, 8.0km matkaan meni aikaa 1h15min ja vauhdiksi tuli 10.27'. Hyvillä mielin ensi vuonna Rovaniemen Jukolaan :).

Viestin jälkeen kisakeskuksesta pois kävellessä tuli selväksi että jalkapohja taitaa olla taas muutaman päivän aikas kipeä - ei tartte paljon juosta juhannusviikolla. Plantaarifaskiitti puski taas esille toden teolla, kun käytti suunnistuksessa kovia suunnistuskenkiä. Illalla tuntui, että jalka ei kestä ollenkaan astumista. Sitä jo mietti että tuleeko tästä pidempikin tauko juoksuun. Pientä toivoa herätti sunnuntaiaamun koiralenkki, jonka tein Hokan lenkkereilla, joissa on superhyvä vaimennus. Jalkapohjassa ei tuntunut mitään kipua. Selvää kuitenkin on että nyt on aika pitää useampi päivä juoksutaukoa, jotta jalkapohja saa palautua suunnistusurakasta.

Sunnuntaina oli siis juoksun sijaan maantiepyörälenkin vuoro. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä Säijän kierros. Hieno lämmin päivä, vastatuulta tuntui olevan vähän joka suunnassa, mutta mukava pyörälenkki kuitenkin. Juhannusviikon teemana siis pyöräily.


vk24 treenit:
Ma: Maastopyöräily PK2 9.9km/34min/128/17.5km/h + Suunnistus PK2 5.3km/1h1min/126/11.30' + Maastopyöräily PK1 11.1km/32min/120/21.0km/h
Ti: Lepo
Ke: Juoksu PK2 10.5km/1h15min/136/7.06'
To: Juoksu VK1 9.0km/56min/153/6.12'
Pe: Lepo
La: Suunnistus VK2 8.1km/1h16min/167/9.20'
Su: Maantiepyöräily PK2 54.1km/2h17min/126/23.6km/h

Yht. 7h50min (juoksua 19.5km)
Juoksua 2019: 762.9km

Kommentit