Ei asiaa juoksulenkille

Ei hyvältä näytä - meinaan juoksun kannalta. Edelleen plantaarifaskiopatio vaivaa oikeaa jalkapohjaa. Kevennetyt viikot eivät ole vaan vieneet vaivaa pois. No, positiivista on se, että onneksi oireet eivät ole pahentuneet. Sinisellä matolla onkin tullut vietettyä aikaa useampana päivänä lihaskunto/vatsatreenin parissa.

Lauantaina kävin reiluun kuukauteen ensimmäisen kerran juoksemassa ulkona. Oli tosi mahtavaa juosta keväisessä auringon paisteessa. Kävelytiet oli pelkkää jäätä, mutta nastareilla juoksu oli kuin asfaltilla olisi juoksut. Juoksu meni ihan hyvin, mutta illalla jalkapohja oli taas kipeä. Ei tietysti ollut järkeä juosta kovilla nastalenkkareilla, kun hoito-ohje tähän vaivaan on käyttää juuri hyvin vaimennettuja kenkiä. Selvää on, että jos tämä vaiva tällaisena jatkuu, juoksut on aika vähissä keväällä ja kesällä. Ja kevät ilman pitkiä juoksulenkkejä kuulostaa täysin mahdottomalta ajatukselta. Parempi olisi kärsiän nyt ja kunnolla, joten panoksia on  kovennettava. Pakko pitää pari viikkoa täysin lepoa juoksusta. Korvaavana treeninä onkin sitten "huippuhauskaa" sisäpyöräilyä ja lihaskuntoharjoittelua. Tosi kivaa...

Laitoin tilaukseen venytyssukan, jota pidetään yöllä, jolloin se venyttää kevysti yön ajan jalkapohjan lihaksia. Tennispallokäsittelyä ja venyttelyä muutenkin pitäisi jaksaa tehdä nyt entistä tiheämmin. Ehkä kannattaisi varata aika hierontaakin jos vaikka se jalkapohjan hieronta auttaisi eteenpäin.

Kun sitten taas joskus jonain vuonna jne :) pääsen juoksemaan, on tärkeä käyttää hyvin vaimennettuja juoksukenkiä. Nastareilla ulos jäisille teille ei ole siis tänä keväänä enää mitään asiaa. Tätä ajatellen tuli tänään hankittua Hokan Clifton juoksukengät, joissa on hyvä vaimennus. Toki normitossuni Nimubukset on myös hyvin vaimennetut eli sinänsä ei puutetta tällaisista tossuista. Mutta hyvä saada yhdet tossut taas sisäänajoon, kilometreja Nimbuksillakin alkaa olla jo mukavasti. Hoka-tossujen sisäänajo lähtee käytiin sitten joskus matolla... Mukaan tarttui myös footbalance pohjalliset, joten kyllä nyt on ainakin kova yritys että jalkapohja tulisi taas juoksukuntoon.


Viikon 7 treenit:
Ma: Lepo
Ti: Kuntopiiri PK1 29min/117 + Juoksu (m) VK1 8.0km/54min/148/6.43'
Ke: Vatsalihastreeni 14min
To: Kuntopiiri PK2 28min/137 + Juoksu (m) VK1 8.0km/56min/148/6.58'
Pe: Lepo
La: Juoksu VK1 11.1km/1h19min/147/7.03' + Vatsalihastreeni PK1 22min/115
Su: Sisäpyöräily PK2 1.0h/129 + Vatsalihastreeni PK1 16min/100

Yht. 5h58min (Juoksua 27.1km, Hiihtoa -)
Juoksua 2019: 2019: 152.7km
Hiihtoa 2019: 242.1km

Kommentit