Kiilopääviikko ja yö-rogaining

Täydellisen lomapäivän kaava: aamulenkki koirien kanssa, aamupala, päikkärit, koirien kanssa pitempi päivälenkki, oma lenkki, lounas ja päikkärit, koirien kanssa iltapäivälenkki, (savu)sauna, päivällinen, iltalenkki koirien kanssa. Ja kaikki nämä mielellään jossain napapiirin yläpuolella.

Tällä viikolla unelmalomapäiviä oli useita kun vietettiin aktiivisuuslomaa Kiilopäällä torstaihin asti. Retkeilijöitä oli näin toukokuulla vielä vähän Kiilopään maisemissa. Kiilopään Suomen ladun tunturikeskuskin avattiin juuri meidän tulopäivänä sunnuntaina, kuukauden tauon jälkeen. Juoksulenkeillä näin ihan muutaman retkeilijän. Maanantaina oli hieno ja lämmin sää juosta Luulammelle ja sieltä Rumakurun kautta Ahopäiden yli takaisin Kiilopäälle tunturikeskukselle. Ja kun tämä ei vielä tuntunut riittävän, piti vielä kiivetä Kiilopäälle ja palata takaisin tunturikeskukselle Kiirunapolkua pitkin. Tiistaina jälleen juoksemassa, nyt Sivakkaojan kautta. Keskiviikkona oli myös kova hinku päästä juoksemaan, mutta päivä oli kylmä (6 astetta), sadekuuroja tuli koko päivän ja tuuli oli kova. Koiralenkkejä, kuten muinakin päivinä, tehtiin 4h verran huonosta säästä huolimatta, mutta näitä en kirjaa treenimääriin. Luultavasti viikonlopun Rogaining kannalta oli ihan hyvä vaan että en juossut alkuviikosta kolmena päivänä peräkkäin.


Torstaina lähdettiin kotimatkalle pohjoisesta. Ennen Rovaniemelle Junalle menoa käytiin viimeisen kerran lenkillä Kiilopään maisemissa. Tämän jälkeen kotimatkalla poikettiin kävelemään vielä Pyhä-Nattasen huipulle ja sieltä kuvaamaan muita Nattasien huippuja. Pyhä-Nattanen sijaitsee Sompion luonnonpuistossa, joten sielläkin tuli nyt käytyä ensimmäistä kertaa.

Lauantai-iltana starttasi 8h yö-rogaining suunnistus Valkeakoskella. Osallistuin tapahtumaan Tuulan kanssa kahdestaan. Tomin piti olla myös mukana tiimissä, mutta viikon aikana turvonnut jalkapöytä esti Tomin osallistumisen yö-kisaan. Sää yösuunnistukseen oli juuri sopiva, riittävän lämmin (alimmillaan ~10 astetta) ja suht valoisa. Toki metsässä tarvitsi otsalamppua 24.00~04.30 välisen ajan. Etsimme alkumatkasta jonkin verran rasteja metsästä, mutta pimeyden kasvaessa siirryimme liikkumaan enemmän kylätaajamien teille ja loppuyöstä Valkeakosken keskustan kaduille. Kisa sujui oikein hyvin. Mitään kolotuksia ei tullut kummallekaan. Viimeiset 1.5h oli taistelua jalkojen väsymystä vastaan, mutta muuten oli virkeä olo edelleen. Kilometrejä ja pisteitä saatiin kerättyä hieno määrä: 47.8km ja 188 pistettä (13.sija /56 joukkueesta tossusarjassa). Tämä tapahtuma olikin suunniteltu kenraaliharjoitukseksi NUTS Ylläs Pallas polkujuoksuun ja juuri sellaisena se toimikin. Tuli testattua omaa kuntoa, että varusteiden toimivuutta. Hyvällä mielen voidaan jatkaa siis valmisteluja heinäkuun puolenvälin tapahtumaan.

Viikon 22 treenit:
Ma: Juoksu (Kiilopää-Luulammi-Rumakuru - Ahopäät-Kiilopään huippu - Kiilopää) PK2 20,0km/2h39min/140/7.57'
Ti: Juoksu (Kiilopää - Niilapään poroerotus - Ruijanpolkua Sivakkaojan laavulle - Kiilopää) PK2 14.2km/1h44min/134/7.18'
Ke: Lepo (koirien kanssa kävelyä 4h)
To: Maastopyöräily PK1 20.7km/1h44min/109/11.9km/h
Pe: Lepo
La: 8h yö-rogaining Valkeakoski PK2 47.8km/7h51min/135/9.51'
Su: Lepo

Yht. 13h59min (Juoksua 34,2km)
Juoksua 2018: 810,35km)

Kommentit