Bodom Trail Run - muta- ja aurinkokylpyjä

Osallistuin lauantaina Espoossa järjestettävään Bodom Trail Run:iin ensimmäistä kertaa. Polkujuoksutapahtumasta oli jälleen siis kyse. Matkana tällä kertaa 21km. Tosin reitti juostiin kahtena lenkkinä ja 12km kohdalla olisi ollut mahdollisuus valita "oikea" kaista ja aloittaa loppukiri maaliin.

Alkuviikon otin kevyesti ihan siitäkin syystä että veto oli aika hyvin pois edellisen viikonlopun kahden kovan kisajuoksun jäljiltä. Jalkojen palautuessa alkoi loppuviikosta tuntumaan pientä karheutta kurkussa. Ei hemmetti, kaatuuko kisa nyt tähän, oli tottakai ensimmäiset ajatukset. Droppien ja positiivisen uskon voimilla päätin kuitenkin että lähdetään yrittämään miltä juoksu tuntuu ja olihan tosiaan aina mahdollisuus lyhentää kisamatka 12km kesken juoksun, jos olotila siltä tuntui. Lauantaiaamuna lämpötila oli viime päiviltä tuttu 8 astetta. Aurinko kuitenkin näytti tulevan pilvien takaa ja ennusti lämpöisempää päivää. Päätin lähteä kisaan pelkällä pitkähihaisella juoksupaidalla, ja onneksi lähdin! Metsän suojassa juostessa saikin jo alkukilometreillä kääriä hihat. Bodom trail run oli todellista polkujuoksua kivikkoisine ja juurakkoisine polkuineen. Extrabonuksena oli paikoin hyvinkin mutaiset polut ja upottavat suopätkät. Kukaan ei varmasti säilynyt kuivin kengin ja luultavasti moni sai kokea mutakylvyt jopa polviin asti.

Ensimmäisen kierroksen lähestyessä päätöstä tuli päätöksen paikka - maaliin vai toiselle 9km kierrokselle. Tuleva Pallas-Hetta reissu ajatuksissa pakotin itseni kuitenkin toiselle kierrokselle "nauttimaan" vielä 9km ajan mutaisista poluista. Ja hyvä niin :). Bodom Trail run oli hieno tapahtuma, hienossa keväisessä auringon paisteessa. Lämpötila lähenteli jo 15 astetta maaliin tullessa. Loppuaika lähes 2h45min kertoi reitin raskaudesta, mutta ei se helppoa tule olemaan heinäkuussa pohjoisessakaan joten positiivinen fiilis jäi tästä tapahtumasta. Ja flunssakaan ei iskenyt, joten mitä lie luulotautia oli ne muutamat päivät!