Onnellinen juoksija -blogi

Tervetuloa seuraamaan Onnellinen juoksija blogiani. Olen harrastanut eri urheilulajeja, erityisesti juoksua, 30 vuotta. Juoksu on mun juttu. Juoksu antaa voimaa jokaiseen päivään ja rentouttaa mielen sopukoita. Juoksu tekee Onnelliseksi. Parasta on päästä juoksemaan metsässä, pururadoilla tai kiemuraisilla poluilla. Myös kolmekymppisenä aloitettu suunnistusharrastus on tuonut uusia vivahteita juoksuharrastukseen. Erityisesti suunnistus, ainakin omalla kohdalla, kasvattaa kylläkin kykyä hyväksyä epäonnistumisia. Kaikista pummeista huolimatta, suunnistus on kuitenkin ihana haastava harrastus, erityisesti kun sen yhdistää pitkäkestoisiin suorituksiin.


Tällä hetkellä, vähän päälle 40-vuotiaana, eräänlaiset ultramatkat ovatkin nousseet kiinnostuksen kohteeksi. Erityisesti haen elämyksiä luonnon helmassa. Ihan uudesta mielenkiinnon kohteesta ei ole kyse, sillä ensimmäinen puolimaraton tuli juoksua 24-vuotiaana ja sen jälkeen sitä on pikkuhiljaa tullut siirryttyä yhä pidempiin ja erikoisempiin tapahtumiin. Kymmenen vuotta sitten tuli tehtyä ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen ultrajuoksu. Juostiin kaveriporukalla Karhunkierros (83km) - rankka mutta aivan huima kokemus. Sen jälkeen ultratapahtumat ovat olleet enemmän suunnistuspuolella. Olen mieheni kanssa osallistunut neljä kertaa 24h Rogaining-suunnistukseen vuosina 2008-2011, joissa matkaa on kertynyt lähelle 100km. Näillä reissulla on rakot ja hiertymät tulleet tutuiksi. Rankin reissu minulle on selkeästi ollut vuoden 2009 Rogaining Ylläksellä. Pääsin silloin kokemaan miltä tuntuu kun energiat loppuu täysin. Sen kokemuksen olisin kyllä voinut jättää väliinkin.

Nyt on kuitenkin aika palata taas ultrajuoksuun. Tavoitteena NUTS Ylläs Pallas heinäkuussa 2018. Tavoitteena 55km matka Pallakselta Hettaan. Ja siinä syy myös tähän blogiin :). Haluan pitää harjoituspäiväkirjaa ja kirjata ylös miten valmistaudun heinäkuun koitokseen. Toivottavasti joku innostuu myös kommentoimaan ajatuksiani - ja aina parempi jos kommentoijien joukossa olisi muita Ylläs-Pallas ultraan valmistautujia! Palaan kirjaamaan kuulumisiani blogiin luultavasti epäsäännöllisen säännöllisesti :).


Kommentit